Adana'dan Silivri'ye: CHP gençliği, tutuklu belediye başkanları için 1300 kilometre yürüyecek
CHP Adana İl Gençlik Örgütü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile diğer belediye başkanlarının serbest bırakılması talebiyle bugün Adana Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi ve ardından Silivri'ye doğru 1300 kilometrelik bir yürüyüşe başladı.
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, yaklaşık 45 gün sürecek yürüyüşe 10 kişilik bir ekibin katıldığını ve yürüyüş boyunca her ilde il örgütleri tarafından karşılanacaklarını belirtti. Aydın, Adana gençliğinin 40 gündür Zeydan Karalar, Oya ve Kadir başkanları için meydanlarda sesini yükselttiğini ve şimdi bu sesi Adana'nın sınırlarının ötesine taşıdıklarını vurguladı. Yürüyüş öncesi belediye binası önünde yapılan basın açıklamasında CHP'li Adana milletvekilleri de kısa açıklamalar yaptı.
CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunan belediye başkanlarının hiçbirinin iddianamesinin hazırlanmadığını, ifadelerinin alınıp görevlerine devam edebilecekleri bir süreçte tutuklandıklarını belirtti. Şevkin, masumiyet karinesinin yok sayıldığını, Zeydan Karalar'ın sadece Adana'ya değil tüm Türkiye'ye mal olmuş bir başkan olduğunu ifade etti. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adanalı hemşerilerine desteklerinden dolayı teşekkür etti ve gençlerin meseleye sahip çıkmasının önemini vurguladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Güngör Geçer ise yürüyüşün sadece tutuklu belediye başkanları için değil, ülkedeki haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı yapılan bir eylem olduğunu söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.