Tuğba Tapsız İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığından istifa ederek Ali Babacan'ın bugün kuruluş dilekçesini verdiği yeni partisinin kurucular kurulunda yer aldı.

İYİ Parti’de kadınlara ve gençlere yer verilmediği ve hatta önemsenmemesi, partinin kurumsal yapılaşmadan çok tek lider çerçevesinde siyaset yapması, Akşener’i partiden alındığında partinin dağılabileceği, merkez siyasetten uzak, hangi fikre yakın olduğu çok belli olmayan bir yol takip edildiğinden dolayı, Türk siyasetinde ve Merkez sağda umut olmaktan çıkması sebebiyle bir çok İYİ Partili istifa etmişti.

İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Tuğba Tapsız’ın da bu gerekçelerle istifa ederek Ali Babacan'ın yeni partisi Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)’ya kurucu olduğu iddia edildi.

Öte yandan ederek Ali Babacan'ın yeni partisi Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)’ya kurucu olan Tuğba Tapsız’ın Ak Partili Beşir Atalay İçişleri Bakanıyken özel kalem müdürü olarak görev yapan Süleyman Tapsız'ın akrabası olduğu öğrenildi.

Ayrıca Beşir Atalay İçişleri Bakanıyken Müsteşar Yardımcı ve bir dönem Müsteşar Vekili olarak görev Hasan Canpolat’ta yine Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)’ya kurucu olduğu öğrenildi.

Bu iki ismin aynı anda DEVA’ya kurucu olması Beşir Atalay DEVA’ya imza attı şeklinde yorumlandı.

Editör: TE Bilişim