Samsun'da İYİ Parti'nin İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e 2016 yılında açılan FETÖ soruşturması dosyasının 3 yıl sonra yeniden gündeme getirilmesini eleştirdi.

Meral Akşener'in mecliste FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması için önerge verdiğini hatırlatan İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Av.Burcu Işıtan Satar, konuyla ilgili açıklamasında "Mecliste FETÖ terör örgütü araştırılsın önergesi veren bir kişiye karşı, bağımsız bir tutum sergilememek ve yargı eliyle FETÖ örgütü ile ilişki suçlaması yapmak akıl ve vicdanın kabul edebileceği bir şey değildir. Meclisteki araştırma önergesi tekliflerini reddedenlere neden reddettiniz diye sormak gerekirken, bunu gündeme getiren bir hareketin liderine, suç isnat etmek sadece yargıya olan güveni daha da zedelemektedir." dedi.

Açıklamasında "AKP iktidarı döneminde en çok yargıya olan güven erozyona uğramıştır" diyen İYİ Parti'nin İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, Meral Akşener'e karşı son iki yıldır algı operasyonları yapıldığına da dikkati çekti.  

İşte o açıklama;

"İyi parti Samsun İlkadım ilçe başkanı ve aynı zamanda hukukçu kimliğim ile ülkemizde hakkın hukukun adaletin tesisi için mücadele verirken , bugün gerekçelerini ve zamanlamasını şüphe ile karşıladığımız siyasi bir kararın daha alındığını öğrendik.

Adil bir yargılama karşısında her zaman boynumuz kıldan incedir ama adaletinden şüphe duyduğumuz her kararın karşısında da boynumuzu başımızı gövdemizi koyacağımızın bilinmesini isteriz .

Ülkemiz ; AKP iktidarı döneminde en çok yargıya olan güvende erozyona uğramıştır. Sayısız hukukla bağdaşmayan siyasi kararların alındığı bu dönemde en son Genel başkanımız Sayın Meral Akşener hakkında FETÖ örgütü ile bağlantısı olduğu iddiası ile 2016 yılında hazırlanmış dosya tozlu raflardan indirilmiştir.

Asılsız iddialarla dayanaksız bir şekilde ve tümüyle siyasi sebeplerle açılan soruşturma dosyasında, o tarihten bu yana herhangi bir somut delil bulunmadığı gibi, Sayın Meral Akşener’in de ifadesine başvurma ihtiyacı duyulmamıştır.

İki yıldır Sayın Genel Başkanımıza karşı algı yönetimi yapanlara karşı her platformda haykıran bana haksız iddialarda bulunup ta bunun gereğini yapmayanlar şerefsiz haysiyetsizdir derken hiçbir itirazda bulunmayanların şimdi birden tozlu rafları karıştırmaları , üstelik tüm ülkeyi ilgilendiren bu kadar büyük bir suçlamanın dosyasına gizlilik kararı aldırmalarına sebep nedir ?

Her gün herkesin konuştuğu bir iddiayı tüm toplumu ilgilendiren bir mevzuyu gizli kapaklı çözmeye çalışmak aklımıza bir çok şüpheyi sokmaktadır. Neden 3 yıl beklendi ?

Neden Gizlilik kararı alındı ? neden tam da İstanbul seçiminde büyük mücadele verip başarıda önemli pay sahibi olduğu zamana denk geldi?

Neden şimdi ?

Daha bir çok neden sorusu sorulabilir ama cevap basittir ?

İktidar ve yancısının kendi çıkarları uğruna her gün değişen ve halktan uzaklaşan ama yalanla örtmeye çalıştıkları söylemlerini deşifre eden ,yanlışlarını en sert eleştiren muhalefet lideri cesurlar hareketinin önderi Sn. Meral Akşener bu sözde milliyetçi ve muhafazakar ittifakın ipliğini pazara çıkartmıştır.

Mecliste FETÖ terör örgütü araştırılsın önergesi veren bir kişiye karşı bağımsız bir tutum sergilememek ve yargı eliyle FETÖ örgütü ile ilişki suçlaması yapmak akıl ve vicdanın kabul edebileceği bir şey değildir.

Meclisteki araştırma önergesi tekliflerini reddedenlere neden reddettiniz diye sormak gerekirken bunu gündeme getiren bir hareketin liderine suç isnat etmek sadece yargıya olan güveni daha da zedelemektedir.

Yargı örümcek ağına benzer kuvvetli deler , zayıf takılır anlayışını benimseyen adalet savunucularının bilmesi gereken; güçlünün değil haklının yanında olanlar bir dönem değil her dönem güçlü olur.

Aksi taktirde bu ülkede gücün adamı olup yargılama yapanların akıbetini tarih kitapları yazamadan yeni doğan çocuklar bile görmüştür.

Biz ülkenin bu kadar derin ve içinden çıkılmaz sorunları ortada durur iken yargıyı böyle anlamsız ve siyasi sebeplerle oluşturulmuş bir dosya ile meşgul etmeyi doğru bulmuyor ve bir an evvel aklıselim hareket edilmesini ve adil bir hukuk düzeninin tesisini talep ediyoruz."

İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı

Avukat Burcu Işıtan Satar

Editör: TE Bilişim