İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dün Twitter hesabından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin paylaşımı tartışma yarattı. İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le birlikte HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'a da mesajında yer vermesi, İYİ Partili bazı isimlerin tepkisini çekti.

KAVUNCU’DA AKŞENER GİBİ “LAF OLSUN” DİYE AÇIKLAMA YAPTI

Bu isimlerden biride İstanbul İl başkanı Buğra Kavuncu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu yaptığı paylaşımla İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi.

Kavuncu “İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, Sayın Genel Başkanımızın isminin, terörle arasına mesafe koymamış bir partinin temsilcisiyle, aynı paylaşım içerisinde anılmasını kabul etmiyoruz.” İfadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Ne şiş yansın ne kebap” mantığı ile bir açıklama yapmış “Türkiye’de biz İYİ Parti olarak herkesin fikrini açıkça söyleyebileceği, eleştirilerini açık net ortaya koyabileceği, konuşmaktan korkmadığı bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Bu Türkiye’nin ilk örneği kendi partimizdir. Dolayısıyla hem Sayın İmamoğlu’nun tweeti hem Yavuz Ağıralioğlu’nun tutumu kendi görüşlerini, bakış açılarını ortaya koyan yani hürriyetçilik ilkesi çerçevesi içinde değerlendirilmesi gereken iki bakış açısı. Sayın İmamoğlu’nun attığı tweeti bizim arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu beğenmedi fikirlerini ortaya koydular. Dolayısıyla bende saygı duyuyorum.” demişti.

Buğra Kavuncu’nun zayıf açıklaması da benzer nitelikte olduğu değerlendirmeleri yapıldı.

Editör: TE Bilişim