Tarsus Ülkü Ocaklarının düzenlediği bir yemekte konuşan Kocamaz şunları söyledi " Ben Mersin Büyükşehir'e bütün arkadaşların dayatmaları, baskıları, talepleri doğrultusunda aday adayı oldum.Milliyetçi Hareketin dışında herhangi bir partiden, aday olmayı kendime zul addederim." dedi.

Bilindiği gibi MHP'den istifa edip İYİ Partiye'ye geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "25 yıldır yaptığım belediye başkanlığı görevini bana kimse lütfetmedi, çalıştığımız ve başarılı bulduğu için halkımız verdi. Parti beni sadece aday yaptı. Benimle birlikte bir çok kişiyi de aday yaptı. Ama 25 yıl kesintisiz görev yapan başka birisi yok. Neden?" demişti.

Bu soruya MHP Mersin Milletvekili ve Ülkü Ocakları Genel başkanı Olcay Kılavuz sert tepki vermiş " "25 yıl boyunca partimizden Belediye Başkanlığı yapan Burhanettin Kocamaz İP'in grup toplantısında mezkur partinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Burhanettin Kocamaz, liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi'nin sahip çıkarak itibar ve makam kazandırdığı, ancak ilk fırsatta liderimizi ve partimizi sırtından hançerleyen, Milliyetçi-Ülkücü Hareketi bölmek için her türlü ayak oyununa giren; Selahattin Demirtaş'a özgürlük isteyen, 'HDP Kürt siyasi hareketinin temsilcisidir' diyen ihanet partisinin bir mensubu oldu." diye tepki göstermişti.
 

Editör: TE Bilişim