Veryansın TV'nin haberine göre, 

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın üyelikten ihraç edilmesi talebiyle “Müşterek Disiplin Kurulu’na” sevk edilmesine ilişkin Genel Başkanlığa dilekçe gönderdi. Dilekçede Aydın’ın tüzüğün 76. maddesinin “D” fıkrasının a, f ve k bentlerini ihlal ettiği vurgulandı. 

“Oy verilmeyecekler listesini” hazırlamakla suçlanan Koray Aydın sessizliği bozmuş, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşmuştu. 

“LİSTEYİ İL BAŞKANLARI HAZIRLADI”

Söz konusu listeyi kendisinin çıkarmadığını söyleyen Aydın “Şunu açık söylüyorum, önceki kongrede liste çıkardım, Aytun Çıray da o dönem listemdeydi. Bizim listemizde olanların hepsi kazandı. O zaman 50 kişiydi GİK, biz 10 kişi de dışarıdan gelsin istedik, bilinçli ve şuurlu bir işlem yaptık. O gün 40 kişilik listenin hepsi de seçildi. Ama bu kongrede ben liste çıkarmadım.” ifadelerini kullanmıştı.

Aydın bu sözlerle 3 Ağustos 2019 kongresinde liste hazırladığını itiraf etmişti.

AKŞENER’E BAŞKALDIRI MI? 

Aydın’ın ifadelerine İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk tepki göstermişti. 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2019 yılında yapılan kongre öncesinde “liste vermiyorum, çarşaf liste çıkarıyorum, delege kimi seçerse çalışırım.” sözlerini hatırlatan Koncuk "Koray Aydın’dan 15 ay sonra gelen itiraf. Genel Başkan 3 Ağustos 2019 kongresinde “liste vermiyorum, çarşaf liste çıkarıyorum, delege kimi seçerse çalışırım.” derken, meşhur 110-150 arası blok listeyi Koray Aydın üstlendi. Genel Başkana ve GİK kararına rağmen bir başkaldırı mı?” ifadelerini kullanmıştı. 

KONCUK AYDIN’IN İHRACINI İSTEDİ 

Söz konusu itirafın İyi Parti tüzüğünü ihlal ettiğini vurgulayan Koncuk, Aydın’ın İYİ Parti Tüzüğü’nün 76. Maddesinin “D” fıkrasının a, f ve k bentleri gereğince kesin çıkarma talebiyle “Müşterek Disiplin Kurulu’na” sevk edilmesine ilişin talepte bulundu. 

İŞTE O DİLEKÇE

İYİ Parti Genel Başkanlığı’na şikayet dilekçesi gönderen Koncuk'un dilekçesi şu şekilde:  

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANLIK MAKAMI’NA

KONU : İYİ Parti Ankara Milletvekili, Teşkilat Başkanı Sayın Koray AYDIN’ın, İYİ Parti Tüzüğü’nün 76. Maddesinin “D” fıkrasının a, f ve k bentleri gereğince “kesin çıkarma istemli” olarak İYİ Parti Tüzüğü’nün 75. Maddesine göre “Müşterek Disiplin Kurulu’na” sevk edilmesinin ihbarıdır.

İLGİ :A-) Habertürk Gazetesi’nin 23/10/2020 tarihli sayısında yayımlanan Gazeteci Muharrem SARIYAKA’nın İYİ Parti Ankara Milletvekili, Teşkilat Başkanı Sayın Koray AYDIN ile yapmış olduğu röportajı,

B-) İYİ Parti Tüzüğü’nün 75. Maddesi,

C-) İYİ Parti Tüzüğü’nün 76. Maddesinin “D” fıkrasının a, f ve k bentleri,

Habertürk Gazetesi’nin 23/10/2020 tarihli sayısında yayımlanan Gazeteci Muharrem SARIYAKA’nın makalesinin başlığı “Hedefteki Koray Aydın konuştu: “Gücümün sahibi Akşener’dir…”

Makalenin devamında İYİ Parti Ankara Milletvekili, Teşkilat Başkanı Sayın Koray AYDIN ile yapılan mülakata yer verilerek, yazıda arz edilen ifadeler şu şekildedir; “Ümit ÖZDAĞ’ın ileri sürdüğü iddialar ve bu kapsamda yaşanan gelişmeler üzerine dün kendisini aradım ve ne düşündüğünü sordum. “Sen yılların siyaseti takip eden gazetecisin, Koray Aydın liste çıkarsa böyle bir liste mi çıkarırdı? Liste çıkarmadım…” diye soruyla başladı. Devamını da aynı samimiyet içinde getirdi: “Şunu açık söylüyorum, önceki kongrede liste çıkardım, Aytun Çıray da o dönem listemdeydi. Bizim listemizde olanların hepsi kazandı. O zaman 50 kişiydi GİK, biz 10 kişi de dışarıdan gelsin istedik, bilinçli ve şuurlu bir işlem yaptık. O gün 40 kişilik listenin hepsi de seçildi. Ama bu kongrede ben liste çıkarmadım.”

“O KADAR ACEMİ BİR ADAM MIYIM?” "Bu aşamada listenin kimin tarafından çıkarıldığını sordum, “İl başkanları hazırlamış, ama acemice” dedi. Neden böyle düşündüğünü sorduğumda ise şu yanıtı verdi: “Çarşaf liste dediğiniz zaten böyle bir yarışın sonucudur. Şuna oy verme buna oy ver denilir ki oraya girebilsin. Bazı iller bunu yazılı yapmışlar ama acemilik yapmışlar. Zaten ben organize etsem o liste öyle olmazdı ki; çünkü Ümit ÖZDAĞ’ın, İsmail KONCUK’un aday olmadığını biliyorum. Bunları bilip niye öyle bir liste yapayım ki, o kadar acemi bir adam mıyım?”

Habertürk Gazetesi’nin 23/10/2020 tarihli sayısında yayımlanan yazıda İYİ Parti Ankara Milletvekili, Teşkilat Başkanı Sayın Koray AYDIN tarafından kastedilen bir önceki kongre 3 Ağustos 2019 tarihinde yapılan İYİ Parti kongresi kastedilmektedir. İYİ Parti Ankara Milletvekili, Teşkilat Başkanı Sayın Koray AYDIN; kamuoyuna açık ikrarı ile 3 Ağustos 2019 tarihinde yapılan kongrede İYİ Parti Tüzüğü’nün 76. Maddesinin “D” fıkrasının a, f ve k bentlerini ihlal etmiştir.

Sayın Genel Başkanımız Meral AKŞENER, 3 Ağustos 2019 tarihinde yapmış olduğu kurultay konuşmasında “Biz, Türkiye için vaat ettiği demokrasiyi kendi partisinden esirgeyecek kadar şuursuz hiç değiliz. Bizde böyle; böyle olmaya devam edecek. Tanıştırayım; bunun adı demokrasi. Önce İYİ Parti’de pek yakında tüm Türkiye’de…” diyerek; demokrasi, özgürce seçme ve seçilme ve adayların seçilmelerinin her türlü etkinin dışında kalması adına umut dolu sözler söyleyerek milletimize partimizin en yetkilisi olarak taahhütte bulunmuştur.

İYİ Parti Tüzüğü’nün 76. Maddesinin “D” fıkrasının “a” bendi; “İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak”. İYİ Parti Ankara Milletvekili, Teşkilat Başkanı Sayın Koray AYDIN, 3 Ağustos 2019 tarihinde yapılan kongrede Partimizin Tüzüğünün 76. Maddesinin “D” fıkrasının “a” bendinde yer alan demokrasiyi yok sayıcı eylemde bulunduğunu “Şunu açık söylüyorum, önceki kongrede liste çıkardım, Aytun Çıray da o dönem listemdeydi. Bizim listemizde olanların hepsi kazandı. O zaman 50 kişiydi GİK, biz 10 kişi de dışarıdan gelsin istedik, bilinçli ve şuurlu bir işlem yaptık. O gün 40 kişilik listenin hepsi de seçildi” ifadeleriyle ikrar etmiştir.

İYİ Parti Tüzüğü’nün 76. Maddesinin “D” fıkrasının “f” bendi; “Seçimlerde usulsüzlük yapmak, seçim işlerinden kaçınmak, seçimler sırasında herhangi bir adayın çalışmasını engelleyici söz ve davranışlarda bulunmak”. İYİ Parti Ankara Milletvekili, Teşkilat Başkanı Sayın Koray AYDIN, 3 Ağustos 2019 tarihinde yapılan kongrede Partimizin Tüzüğünün 76. Maddesinin “D” fıkrasının “f” bendinde yer alan Genel İdare Kurulu üyelerinin seçimlerinde usulsüzlük yaptığını “Şunu açık söylüyorum, önceki kongrede liste çıkardım, Aytun Çıray da o dönem listemdeydi. Bizim listemizde olanların hepsi kazandı. O zaman 50 kişiydi GİK, biz 10 kişi de dışarıdan gelsin istedik, bilinçli ve şuurlu bir işlem yaptık. O gün 40 kişilik listenin hepsi de seçildi” ifadeleriyle ikrar etmiştir. İYİ Parti Tüzüğü’nün 76. Maddesinin “D” fıkrasının “k” bendi; “Siyasi Partiler Kanunu ve İYİ Parti Tüzüğünün hükümlerinden belirtilen partinin organ, delege ve adaylarının seçim esas ve usullerini seçim sonuçlarını etkileyecek şekilde kasten ihlal etmek”. İYİ Parti Ankara Milletvekili, Teşkilat Başkanı Sayın Koray AYDIN, 3 Ağustos 2019 tarihinde yapılan kongrede Partimizin Tüzüğünün 76. Maddesinin “D” fıkrasının “k” bendinde yer alan Genel İdare Kurulu üyelerinin seçimlerinde seçim sonuçlarını etkileyecek şekilde kasten ihlal ettiğini “Şunu açık söylüyorum, önceki kongrede liste çıkardım, Aytun Çıray da o dönem listemdeydi. Bizim listemizde olanların hepsi kazandı. O zaman 50 kişiydi GİK, biz 10 kişi de dışarıdan gelsin istedik, bilinçli ve şuurlu bir işlem yaptık. O gün 40 kişilik listenin hepsi de seçildi” ifadeleriyle ikrar etmiştir.

İYİ Parti Tüzüğü’nün 76. Maddesinin “D” fıkrasının a, f, k bentleri ve Sayın Genel Başkanımız Meral AKŞENER’in 3 Ağustos 2019 tarihinde yapmış olduğu kurultay konuşmasıyla milletimize vermiş olduğu demokrasi taahhüdü İYİ Parti Ankara Milletvekili, Teşkilat Başkanı Sayın Koray AYDIN tarafından Habertürk Gazetesi’nin 23/10/2020 tarihli sayısında yayımlanan Gazeteci Muharrem SARIYAKA’nın makalesinde kamuoyu önünde açıkça ikrar ile ihlal edilmiştir. İYİ Parti Ankara Milletvekili, Teşkilat Başkanı Sayın Koray AYDIN, makalede 20 Eylül 2020 tarihli kongrede yapılan listenin il başkanları tarafından hazırladığını ifade etmiştir. Söz konusu liste demokrasi adına maalesef bir kara leke olmuştur.

İYİ Parti Ankara Milletvekili, Teşkilat Başkanı Sayın Koray AYDIN hakkında Müşterek Disiplin Kurulu’nda açılacak soruşturmada İYİ Parti Tüzüğü’nün 76. Maddesinin “D” fıkrasının a, f ve k bentlerini 20 Eylül 2020 tarihli kongrede ihlal eden il başkanlarının açıklamasının teşkilat başkanı olarak istenmesi ve isimler tespit edildiğinde İYİ Parti Tüzüğü’nün uygulanması ihbarında da bulunuyoruz. Netice olarak, izahta edildiği üzere İYİ Parti Ankara Milletvekili, Teşkilat Başkanı Sayın Koray AYDIN’ın, İYİ Parti Tüzüğü’nün 76. Maddesinin “D” fıkrasının a, f ve k bentleri gereğince “kesin çıkarma istemli” olarak İYİ Parti Tüzüğü’nün 75. Maddesine göre “Müşterek Disiplin Kurulu’na” sevk edilmesine karar verilmesi takdirlerinize arz olur. Gereğini saygılarımla arz ederim.

06.11.2020 İsmail KONCUK Adana Milletvekili

Editör: TE Bilişim