İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Meclis kürsüsünde "FETÖ'nün siyasi ayağı"na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztürk, Fahrettin Keleştemur'un FETÖ ele başı Fethullah Gülen ile görüştüğünü iddia etti.

Keleştemur'un Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı olduğunu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın elinden ödül aldığını ifade etti.

Kürsüden elindeki fotoğrafları sallayarak "AKP milletvekillerini turistik gezi gibi ABD'ye götüren, FETÖ ile randevularını ayarladığı kişi olduğu iddia edilen FETÖ ile boy boy fotoğrafları olduğu halde hala Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı olan Fahrettin Keleştemur'un FETÖ ile fotoğrafı var, Tayyip Bey de kendisine ödül vermiş.

Bu fotoğrafa iyi bakın. İçinizde 12 milletvekilinden hala 5 tanesi burada sıralarda oturuyor.

Hatta sayın başkanım biri de sizin yanınızda oturuyor, Burdur milletvekiliniz. Niye FETÖ'ye gittiğinin izahatını dahi yapmadan burada milletvekili olarak oturuyor. Bu adamları FETÖ ile yan yana getirenler sizlersiniz.

Sizin FETÖ ile yaptığınız mücadelenin örneği ise işte bu fotoğraf. Ayakta durup sürahiyle su tutan, sakilik yapan içeride, oturanlar ise AKP'nin halen borazanlığını yapan kişiler." dedi.

BÜYÜK GAF

İYİ PARTİ Denizli Milletvekili Yasin Öztürk fotoğraftaki kişinin Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur olduğunu sanarak büyük bir gafa imza attı.

Çünkü fotoğraftaki kişi aslında Büyükelçi Kenan Gürsoy'dan başkası değildi.

 Fahrettin Keleştemur

 Büyükelçi Kenan Gürsoy

PROF. DR. FAHRETTİN KELEŞTEMUR'DAN TEPKİ

Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur konu ile yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"1.11.2018 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde İyi Parti Senizli Milletvekili Sayın Yasin Öztürk gerçekleştirmiş olduğu konuşmada, Sırf elindeki fotoğraftaki kişiyi bana benzettiği gerekçesiyle hakkımda akla hayale gelmeyecek suçlamalar dile getirmiştir. Benim Fetullah Gülenle herhangi bir fotoğrafım veyahutta FETÖ Terör örgütü ile herhangi bir ilgim, bağım yoktur. Fotoğraftaki kişi emekli bir büyükelçidir.

Bilgi ve enformasyon kirliliğinin önüne geçmek için, bu metni kaleme almak zorunda kaldığım için de çok üzgünüm.

Ülkemize ve insanlığa önemli katkılarda bulunmuş değerli bir bilim insanına karşı bu şekilde yargısız infaz yapılmaması gerekirdi. Teyidi olmayan bir duyumu Meclis kürsüsünden insanlar bu kadar fütursuzca dike getirmemeli.

Netice itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılmış olan konuşmanın ivedilikle düzeltilmesi gerekmektedir. Konuşmayı yapan kişinin, şahsımdan, ailemden ve kamuoyundan yanlış bilgilendirdiği için özür dilemesi gerektiğini bildirir,

Siz değerli basın mensuplarına saygılar sunarım.

Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur"

YENİÇAĞ GAZETESİ İSPİYONCULUĞA ÇANAK TUTTU

Yeniçağ gazetesi İYİ PARTİ Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün bu ispiyonculuğuna ve gafına çanak tuttu.

Google aramalarında en üst sırada çıkan "İYİ Partili Yasin Öztürk'ten FETÖ tepkisi" başlıklı haber linki tıklandığında " Trump, Çinli mevkidaşıyla görüşecek " haberi ile karşılaşılıyor.

Haberinin arkasında duramayan Yeniçağ Gazetesi, haberin içeriğini değiştirerek bu zavallı durumdan kurtulmaya çalışması, durumun vahametini gözler önüne seriyor.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Öte yandan sosyla medyada çok sayıda tepki mesajı yayınlanırken İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün konuya duyarsız kalması ise gözlerden kaçmadı.

İşte bir tepki mesajı;

"Buradan İYİ PARTİ Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'e Sesleniyorum!

Meclis Kürsüsü'nde yaptığın konuşmada 'FETÖ ile toplantılar yapıyor' diyerek elinde fotoğraflar salladın.

O fotoğraflarda Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur olduğunu zannettiğin kişinin ASLINDA/GERÇEKTE E.Büyükelçi Kenan Gürsoy olduğunu GEÇ DE OLSA öğrendin!

İKİ GÜNDÜR bu gerçeği BİLİP ÖĞRENMENE rağmen hatanı telafi etmeye yönelik bir adım atmadın!

Üstüne üstük sosyal medya hesaplarındaki videolarda konuşmanın içerikleri hala duruyor!

Bu iftirayı kaza ve hata ile attıysan telafisi mümkündür, telafi eder DÜZELTİRSİN ve 'BİR GAFLET'TE bulunmuş' der geçeriz. (İKİ GÜN GEÇMESİNE RAĞMEN BUNU HALA YAPMADIN)

Önünde iki yol var: Ya GAFİL olacaksın; Ya da ŞEREFSİZ, NAMERT, ALÇAK, KAHPE olacaksın. Hangisi olursan ona göre muamele göreceksin.."

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Fahrettin KELEŞTEMUR Kimdir?

1955 yılında Elazığ’ da doğan Prof. Dr. H. Fahrettin KELEŞTEMUR,1979 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur.

1980 -1984 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde iç hastalıkları ihtisasını tamamladıktan sonra 1988 yılında aynı üniversitede yardımcı doçent olarak çalışmaya başlamıştır.

1990 yılında doçent ve 1995 yılında da profesör ünvanını kazanmıştır. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Londra Üniversitesi St.Bartholomew’s Hastanesi Endokrinoloji Bölümlerinde çalışmıştır.

1993 yılında Endokrinoloji Bilim Dalını kurmuştur. Trier Üniversitesi Psikobiyoloji Bölümü, Oxford Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bölümü, Cleveland Clinic Endokrinoloji Bölümüne misafir öğretim üyesi olarak davet edilmiştir.

2006-2008 yılları arasında Türkiye Endokrinoloji ve Metobolizma Derneği başkanlığı yapmıştır.

2002- 2006 yılları arası Avrupa Nöroendokrin Derneği (ENEA), 2005- 2009 yılları arası Avrupa Endokrinoloji Derneği ( ESE) yönetim kurulu üyeliklerinde bulunmuştur.

Avrupa Nöroendokrin Tümör Derneği (ENETS) danışma kurulu üyeliği yapmıştır. 2013 yılından beri Avrupa Endokrinoloji Derneği PCOS çalışma grubu üyesi olarak görev almaktadır.

2015 yılında Pituitary Society yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir. 2012 yılında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyeliğine getirilmiş ve halen TÜBA konsey üyesi olarak çalışmaktadır.

2013 yılı Bayındır Tıp Ödülü, 2014 yılında da TÜBİTAK Bilim Ödülü almıştır. 2008- 2015 yılları arasında Erciyes Üniversitesi rektörü olarak görev yapmıştır.

2015 yılı Haziran ayında da ülkemizde ilk kez kurulan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) görevine atanmıştır.

Editör: TE Bilişim