CHP’nin oy kaybı endişesi ile İdris Naim Şahin’in adaylığına sıcak bakmadığını belirten Karakaya, “İYİ Parti ile CHP arasında Ordu’da bir ittifak sağlanamadı. Buna göre her iki parti kendi adayıyla 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere katılacak. CHP, yapılan ittifak görüşmelerinde İdris Naim Şahin’in adaylığına oy kaybı endişesi nedeniyle sıcak bakmadı. CHP yapılan görüşmelerde bize hiçbir isim önermezken, ittifaka da sıcak bakmadılar. Bu Ordu’ya özel bir durum değil. ‘Biz İdris Naim Şahin adaylığını tabanımıza anlatamayız’ diyorlar ya, bu Ordu’daki taban değil, Türkiye genelindeki tabandan korkuları var. Bize başka bir aday gösterin sizi destekleyelim diye de bir ifade kullanmadılar. Bize tek denilen; ‘Siz kendi adayınızla, biz kendi adayımızla seçimlere çıkalım. Biz adayımızla çıkarken mesajımızı halka verelim. Biz İdris Naim Şahin’i kabul etmedik. Bizim de adayımız var.’” diye konuştu.

İTTİFAK OLSA DA OLMASA DA İDRİS NAİM ŞAHİN’İ ADAYIMIZ OLARAK ORDU’DA GÖSTERİYORUZ”

Ordu’nun yerel haber sitelerinden Ordu Olay’dan Mustafa Kırlak’ın haberine göre; İdris Naim Şahin’in adaylığa soğuk bakmadığını kaydeden Karakaya, “Biz İdris Naim Şahin’in adaylığı konusunda kararlıyız. Bir ittifak olsa da olmasa da İdris Naim Şahin’i adayımız olarak Ordu’da gösteriyoruz. Bizim B Planımız da vardı ama biz öncelikle A Planını gerçekleştirmek istiyoruz. İdris Naim Şahin de partimizden aday olmaya soğuk değil. Biz İdris Naim Şahin’in aday olmasıyla birlikte CHP’lilerden de destek bekliyoruz. Onların sağ duyulu davranacağına inanıyoruz. AK Parti ile MHP’li ciddi bir kitlenin İdris Naim Şahin’in adaylığına sıcak baktığını biliyoruz. Bizim yanımıza gelen insanlar ciddi anlamda bu isme bizi yönlendiriyor. Biz de bu isim üzerinde ısrarla durmaya çalışıyoruz. Nihai kararı İdris Naim Şahin beyin kendisi verecek” ifadelerinde bulundu.

“ANKETLERDEN ŞAHİN ÇIKIYOR”

Ordu’da yapılan anketlerden İdris Naim Şahin’in adının çıktığını kaydeden Karkaya, şöyle konuştu: “Biz İdris Naim Şahin’in adaylığıyla öncelikle AK Parti ile MHP’nin yapmış olduğu ‘Cumhur İttifakı’nın oylarını bölmeyi hedefliyoruz. CHP’nin oylarının da bize geleceğini düşünüyoruz. Tabanda yaptığımız araştırmalarda biz bunu görüyoruz. Önceki gün 15 dakika süren bir anket yapıldı. Anketi kimin yaptığını bilmiyoruz ama anket 15 dakika sürebildi. Ankette İdris Naim Şahin mi, Mehmet Hilmi Güler mi, şeklinde soru soruldu. 15 dakikada 250 kişiye soruluyor ve 220 kişi İdris Naim Şahin’in adını belirtiyor. 15 dakika sonra da anket devam ettirilmiyor. Bunun gibi CHP’nin tabanında yapılan başka bir anket var, tabanın yüzde 90’ı İdris Naim Şahin’i destekleyeceğini belirtiyor. Dolayısıyla hem CHP’nin hem de AK Parti’nin yaptırdığı anketlerde sonuçlar çok açık bir şekilde belli oluyor.”

AKP hükümetlerinde İçişleri Bakanlığı yapan İdris Naim Şahin’in CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olarak Ordu’dan belediye başkan adayı olmak istediği bildirilmişti. Şahin, bakanlık yaptığı dönemde muhalefetin hedefinde olan bir isimdi. Şahin, daha sonra AKP’den ayrılmış, yeni parti kurmuştu. İdris Naim Şahin FETÖ’ye verdiği destekle de hatırlanıyor.

Editör: TE Bilişim