İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un istifası kazanın kaynadığına dair en büyük işaretin olduğu kulislerde konuşular en sırada yer alıyor. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un istifası ile İYİ Parti’nin TBMM’deki koltuğu 37’ye düşmüş oldu.

Beş vekil daha istifa edecek

Kulislerde konuşulanlara göre, İYİ parti teşkilatlarında bir kırılma yaşandığı, bu kırılma sonucu beş İYİ Parti milletvekilinin daha istifa edeceği, teşkilatlara göre ilk seçimde barajın altında kalınacağı ve boşuna kürek çekildiği söyleniyor.

Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’dan çok sert cevap

İYİ Parti'den istifa eden Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çok sert sözlerle yüklendi.

Meral Akşener’in kendisi ile ilgili olarak ‘Teşkilatla ters düştü’ sözlerini kabul etmediğini açıklayan Vural, ‘Akşener hayal kırıklığıdır’ diyerek, söylemleri ile eylemleri birbirini tutmadığını iddia etti.

Ülkücüler dışlandı

Tuba Vural Çokal, İYİ Parti içindeki Türk Milliyetçilerinin ve Ülkücülerin, ikinci sınıf birey yapıldığını söyleyerek, dışlandığını açıkladı. Çokal, Meral Akşener yönetiminin tam bir hayal kırıklığı olduğunu ifade etti.

İYİ Parti'den istifa eden Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal Akşener’in ‘Teşkilatla ters düştü’ sözlerini kabul etmediğini, kendisinin teşkilatı ve arkadaşlarını il başkanına karşı savunduğunu açıkladı. Arkadaşlarının korkusuz ve İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında canla, başla çalışan kişiler olduğunu ifade eden Çokal, Akşener’in haberi olmadan tüzük dışı uygulamaları, dayatmalarla görev değişiklileri, şeffaflıktan uzak, bir parti olarak değerlendirdi. Bu tür bir partinin ise ihya olamayacağının altını çizdi.

Editör: TE Bilişim