Bağımsız Balıkesir milletvekili İsmail Ok, Sarozcu Hasan Seymen’in adını açık açık yazmadığı için ve İYİ Partilileri zan altında bıraktığı için İYİ Partililerden özür dilediğini açıkladı.

Ok’un diğer özrü ise CHP seçmenine oldu.

Bağımsız Balıkesir milletvekili İsmail Ok, CHP seçmenlerinin Balıkesir’de 2009, 2014 ve 2019 kendisine oy vererek desteklediklerini söyledi. Bunun için teşekkür eden Ok Nasıl ki CHP’nin HDP’ye yakınlaşması demokratik haksa, benimde buna karşı çıkmam demokratik haktir diyerek, açıklamalarının farklı yönlere çekilerek maksadından uzaklaştırıldığını ifade etti.

Ok, bu sebepten dolayı CHP seçmelerinden özür dileyerek, onların hayatında farklı bir yerleri olacağını sözlerine ekledi.

İsmail Ok Siyaseti bırakıyor

İstifa sürecini anlatan Ok çarpıcı açıklamalar yaptı. Ok süreci anlatırken Hasan Seymen olayının kırılma noktası olduğunu vurguladı. MHP’den istifa ederek İYİ’ler hareketine katıldığını anlatan Ok, Akşener’e Hasan Seymen olayının kendisinde güven sorunu oluşturduğunu, yerelde ve genelde hiçbir siyasi faaliyete katılamayacağı, ilk genel seçimde de aktif siyaseti bırakacağını söylediğinin altını çizdi.

Meclis Başkanlık divanından ayrılmayı ifade ettiğini ama Akşener’in kesin dille bu teklifi reddettiğini anlatan Bağımsız Balıkesir milletvekili İsmail Ok, altı ay boyunca bu süreci yaşadığını, sonuçta istenmeyen adam ilan edildiğini ifade etti.

İstenmeyen adam ilan edilmesini ise, seçim bölgesine düzenlene geziye davet edilmemesi olarak yorumlayan Ok, istifa kararını aldığını açıkladı.

Editör: TE Bilişim