Açıklamada "Grup Başkanvekilimizin malum yanlış ve kabul edilemez açıklaması, partimizin imasını dahi meşru görmediği ve göremeyeceği bir beyandır." denildi.

İşte İYİ Parti’den yapılan o açıklama;

“Aziz Milletimiz ve değerli basın mensupları: İYİ Parti, Türkiye'yi yönetmek için yola çıkmış bir siyasi harekettir. Temel amacımız, iyileştirilmiş parlamenter sistem ile Türkiye'yi 21. yüzyılın yarışan ülkeleri arasına katmaktır.

*Bu çerçevede Grup Başkanvekilimizin malum yanlış ve kabul edilemez açıklaması, partimizin imasını dahi meşru görmediği ve göremeyeceği bir beyandır.
Partimiz seçmenine ve milletine verdiği sözleri, siyasi namusu bilen bir sorumlulukla siyaset yapmaktadır. İyileştirilmiş parlamenter sistem hassasiyetlerimiz, bu kabil siyasi savrulmaları mazur yahut meşru göremeyeceğimiz kadar mühimdir.

*Memleketin bugün içinde bulunduğu ağır şartlar, partimizce mevcut iktidarın yönetim beceriksizliği olarak görülmektedir. Partimiz bu yönetim beceriksizliğine son vermek ve ülke yönetimini üstlenmek için mücadele etmektedir.

*Sürdürdüğümüz siyasi mücadelenin ilkeleri partimizin ve milletimizin umududur. Bu umudun hiçbir açıklama ile söndürülmesine, değersizleştirilmesine ve itibarsızlaştırılmasına müsaade edemeyiz.

*Bu, seçmenimize olduğu kadar devletimize ve milletimize olan sorumluluğumuzun da gereğidir.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, partinin Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, bir İYİ Partili'nin, “ AKP ile işbirliği mi yapıyoruz” şeklindeki sorusuna ilginç bir yanıt vermişti.

Türkkan “ Ak Parti ile koalisyon yapar mısınız? Yaparız. Ben söylüyorum yaparız” demiş ve ‘şartlarını’ şöyle açıklamıştı;

“ Seçim tarihi 2020 sonunu geçmeyecek, bu bir. İki, parlamenter sisteme hemen döneceğiz. Varsa öyle bir teklifleri hemen getirsinler. Bir de öyle MHP gibi otopark, büfe alıp da koalisyon olmaz. En az 5-6 tane sağlam Bakanlık isteriz.”

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik ve İYİ Genel Merkez'in tepkisinden sonra Türkkan'ın açıklamalarına tepkiler çığ gibi büyüdü.

ONUR AYDIN

Sayın Lütfü Türkkan’ın açıklamalarını dikkatle dinledim. Kendisini tanıyan ve yakın hukuk kurmuş biri olarak, ifadelerin kinayeli olabileceğini, ama yanlış tonlama ile amacı dışına çıktığını düşünmek istiyorum. Ben bildiğimi konuşayım, maksadını kendisi izah edecektir elbette.

Şayet bu ifadeler ciddi bir niyetin yansıması ise, öncelikle belirtmeliyim ki kişisel görüşüdür. Açıklama yapanın, partinin önemli bir makamında olması, ağzından çıkan her şeyin her partiliyi bağlayacağı anlamına gelmez. Kim olursa olsun böyle bir açıklama şahsımı bağlamaz!

Bir kaç bakanlık karşılığında bir araya geliriz türünden bir açıklama, İYİ Parti'nin kuruluş ruhuna ve ilkelerine aykırıdır. Parti kuruluşunda yola çıkan insanların büyük bir kısmı, "Verme dünyaları alsanda bu cennet vatanı!" diyenlerden oluşuyordu. Bakanlık dediğiniz ne ki!

Kimlerle yürünüyor, kimler akıl karıştırıyor bilmiyorum. Lakin sendelediğiniz zamanlarda çare için uzaklara değil, canı dahil her şeyini ortaya koyan unuttuğunuz arkadaşlarınıza bakmanızı öneriyorum. Yolda bulduklarınız belli ki, bu tarlaya ekine değil defineye gelmişler!

İYİ Parti'nin kuruluş amacı akp'nin Türkiye'yi soktuğu her türlü bataklığı kurutmak, Türkiye'yi akp den kurtarmaktır. Akp ile herhangi bir sebeple bir araya gelme kararı, parti yönetiminin dahi tek başına alabileceği bir karar değildir. Partinin sahibi millet ve delegelerdir.

Ben şunu samimiyetle söyleyebilirim ki, İYİ Parti kuruluşuyla gerçekten onurlu bir harekettir. İyi Parti'de, akp ile işbirliğine evet diyecek kadar omurgasız, haysiyet ve karakter sorunlu hiç kimse yoktur. İYİ Parti, sırtında fiyat etiketi taşıyanların partisi değildir.

Son sözüm, Genel Başkanım Sayın Meral Akşener'e; "Cennet Cennet dedikleri birkaç köşkle birkaç huri. İsteyeni ver onlara!" Biz, vatan sevgisiyle yola revan olmuş Anadolu Çocukları, aç oturduğumuz sofradan onurumuzla aç kalkarız. Ama gururumuzu sofrada bırakmayız. Vesselam...

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU

"Hiçbir özel değerlendirme ve şahsi temas, İyi Parti Lideri Sayın Meral Akşener’in kurumsal görüş ve kararları üzerine gölge düşüremez. Bizler nefes alırken bile kimi temsil ettiğimizi bilen ve ona göre davranmak zorunda olan insanlarız."

MEHMET TOLGA AKALIN

Anlaşılan o ki bugünlerde bazı dostlarımız yorganı örtmeden uyuyorlar. Hatırlatmam gerekir ki İyi partinin temel siyasi tavır değişiklikleri ancak sayın genel başkanımızın teklifi GİK oluru ve kurultay delegelerimizin kabulü ile olur...

Editör: TE Bilişim