İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 2008 yılında Sağlık Meslek Lisesi mezunlarının hemşire olarak kamuya atamaları yapıldığını hatırlatarak, 2014 yılından bu atamaların durdurulduğunu ve bunun sonucunda ise büyük bir açık meydana geldiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca’ya soru önergesi

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, bu kapsamda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi.

Subaşı, 2014 yılına kadar Sağlık Meslek Lisesi mezunlarının Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan yeterli puan almaları durumunda ebe ve hemşire olduklarını, ön lisans veya lisans seviyesinde bölümler okuma mecburiyeti olmadığını, 18 Ocak 2014’ten sonra yapılan düzenleme ile bu durumun ortadan kaldırıldığını hatırlattı.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı 2018 yılında ise Sağlık Meslek Lisesi Ebe-Hemşire Yardımcıları ilk mezunlarını verdiğini söyledi.

Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek, Kadrolu veya sözleşmeli olarak iş başı yapmaları beklenirken, Sağlık Bakanlığı kadrolarından hiç söz edilmediğini, vurguladı.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı soru önergesinde, Sağlık Meslek Liselerinden “hemşire” olarak mezun olan gençlerin iş başı yaptırılma konusunda Sağlık Bakanlığının görüşünü sordu.

Subaşı, Sağlık Bakanlığının ne kadar hemşire alınacağını ve bu kapsamda bir çalışmalarının olup olmadığını sordu.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı üç soruluk önergesini 2019 yılında Ebe ve Hemşire yardımcılarının İşçi sınıfında Klinik Destek Elemanı olarak adlandırılması hakkında Sağlık Bakanlığının görüşünü soru.

Editör: TE Bilişim