İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan tarihi konuşmasında, İBB AKPGrup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'yu hedef aldı.

"11 yaşında ilkokuldan sonra hafızlık hırstan ezberden geliyor. Ben biraz akılcılık felsefesine inanan bir insanım. Cenabı Allah Kur'an-ı Kerim'de 75 yerde akıl etmez misiniz diyor. Sanki AKP ile beraber bu coğrafyaya İslam geldi. Biz okuyup anlayabilen yetenekli olan insanlarız. Okuduğunu anlayan, analiz eden, sorgulayan insanlarız."

"Ama bu eşari kafası 1517 Mısır'ın fethi ile bu eşarilerin hilafetle Osmanlı döneminde gelmesi nakilciliği öne çıkarmıştır. Ortaya çıkan konuya bakıldığında CHP söylemleri ile benim bir alakam olmamıştır. Sanki din partiler için indirilmiştir. Şuna emin olun ki din partiler için değil insanlık için indirilmiştir."

Onlar Mı Bize Öğretecek?

"Şimdi burada bizim tarafımıza dönerek vatan haini ile suçlanıyoruz. Vatan haini kimdir? Kimin vatanseverliliğini sorgulayacağız? Okul kitaplarından Arif Nihat Asyalı'nın Bayrak şiirini kaldıranlardan mı bunu duyacağız? Andımızı kaldıranlardan mı duyacağız? Ne mutlu Türk'ün diyene lafından imtina edenlerden mi duyacağız?"

"15 Temmuz'u yapan hain FETÖ terör örgütünü anlatırken onun mayası ile mayalandık diyenlerden mi öğreneceğiz? Oslo sürecini başlatıp Habur'da mahkemeleri kurup T.C.'nin şerefli hakim ve savcılarını eşkıyanın ayağına getirenlerden mi öğreneceğiz? Biraz omurgalı olun. Omurga sadece iskelet sistemini ayakta tutmaz. Karakteri de tutar. Lütfen karakterli olun. Bize elinizi uzatarak vatan hainliği ile suçlamak ne hakkınızdır ne de haddinizdir." dedi.

İBB AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, FETÖ terör örgütü elebaşını överken:

Editör: TE Bilişim