İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, eleştiri yapan ülkücüleri iftira atmakla suçladı ve eleştirenlerin tamamı hakkında hukuki süreç başlattığını belirtti.

Hatta kazanacağı tazminatı da Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV’e bağışlayacağını söyledi.

Konuya geçmeden önce gerçekten çok merak ettiğimiz için soruyoruz;

Sayın Oral, mahkemeye ne diyeceksiniz? 
Lütfen dilekçenizi bize de yollayın....

Bilindiği gibi İYİ Parti Bitlis milletvekili adayı ve Bursa il yöneticisi Yusuf Deniz, efsane isim Abdullah Çatlı hakkında “Uyuşturucu ticareti mafya çetelerine kim olursa olsun rahmetle anılmasını ne kadar doğrudur”demiş, Ülkücüler'den çok sert tepki almıştı.

Bu durumdan kendine vazife çıkaran İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Oral açıklamasında Haberlerde ve yorumlarda kendi şahsıyla ilgili eleştiri olmamasına rağmen, milletvekili adayı Yusuf Deniz’i savunma ihtiyacı hisseden Oral, Yusuf Deniz’in AK Parti Gençlik Kolları’ndan geldiğini, ülkücü hareketin mazisini bilmediğini, Abdullah Çatlı’yla ilgili fikirlerinin “yandaş medyaya” ve kulaktan dolma bilgilere dayandığını söyledi.

Abdullah Çatlı’ya sahip çıkan ülkücüleri “fitne” saçmakla suçlayan Halil İbrahim Oral, “Her ortamda ağızlarından ve zihinlerinden fitne saçan, sosyal medya üzerinden bilgi çağını yakalamak yerine lağım siyaseti yapan kişi ve odaklara da asla pabuç bırakmayız” dedi.

İşte o açıklama;

Türk siyasetinin tıkandığı, muhalefetin muhalefet olmaktan çıktığı bir dönemde, cesaretle yola çıkan İYİ Parti, kuruluş sürecinden bugüne, pek çok engelleme ve iftiraya karşı yılmadan, yıkılmadan yoluna devam etmektedir. Bizler de bu cesaret hareketinin TBMM'deki temsilcileri olarak Genel

Başkanımız Sayın Meral Akşener ve kadrolarımızın ilkeli ve cesur duruşunu sürdürmekte kararlıyız.

Bulundukları her siyasi partide, her ortamda ağızlarından ve zihinlerinden fitne saçan, sosyal medya üzerinden bilgi çağını yakalamak yerine, lağım siyaseti yapan kişi ve odaklara da asla pabuç bırakmayız.

Biz "Türkiye İYİ olacak" diye yola çıktık. Fitnecilerin en iyi yaptıkları iş ise iftira atmak, yalan yanlış konuşmaktır.

Dün bazı haber siteleri ve sosyal medyada yer alan ve şahsımı da itham eden söylemler hakkında bir açıklama yapma ihtiyacı duydum. İYİ Parti Bursa İl Başkanlığında görev yapmaktayken sosyal medya hesabından Merhum Abdullah Çatlı hakkında tasvip etmeyeceğimiz söylemlerde bulunan

Sayın Yusuf Deniz'in üzerinden partimize ve şahsıma atılan iftiralara açıklık getirmek istiyorum.

1-    Sayın Yusuf Deniz, ilgili sosyal medya paylaşımları ve haber sitelerinde yer aldığı gibi benim kayınbiraderim değildir. Kendisiyle hiçbir akrabalık bağım bulunmamaktadır.

2-    Sayın Yusuf Deniz, AK Parti Gençlik Kolları'ndan partimize katılmış, Ülkücü Hareketin mazisine ve şerefli mücadelesine dair yeterli bilgi sahibi olmayan bir kişidir. Kendisinin Merhum Çatlı hakkındaki fikirleri maalesef yandaş medyaya ve kulaktan dolma bilgilere dayanmaktadır. Bu bağlamda tasvip etmeyeceğimiz bir sosyal paylaşımı gerçekleştirmiştir. Akabinde şahsım kendisini arayarak Merhum Çatlı hakkında doğru bir bilgilendirme yaptım. Sayın Deniz de, yaptığı paylaşımları kaldırmış ve Merhum Çatlı'nın ailesinden ve manevi şahsiyetinden özür mesajı yayınlamıştır.

3-    Bu hadise üzerine fitne ve fesat saçmaya devam eden odaklar olur olmaz iftiraları hem şahsıma hem partimizin Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Koray Aydın'a, hem de pek çok yöneticimize yöneltmiştir. Bu iftiraların tamamıyla alakalı hukuki süreci başlatmış bulunuyorum. Şahsıma atılan iftiralar karşılığında kazanacağım tazminatı Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV'e bağış yapacağımı da ilan
etmek istiyorum.

Merhum Abdullah Çatlı, gerek Ülkücü Hareket içerisinde yaptığı mücadele, gerekse de ASALA terör örgütüne karşı yürüttüğü kahramanca çalışmalar sebebiyle bizim ancak hayırla yad edebileceğimiz bir isimdir. Kendisini rahmet ve duayla anıyorum.

Cenab-ı Allah, Kur'an-ı Kerim'de "Fitne adam öldürmekten kötüdür" (Bakara, 191) buyurmaktadır. Bu fitneciler bir şeref ve haysiyet katliamı yapmaktadırlar. Bu iftiracıları hukuk çerçevesinde susturmak da bizim için kutsal bir görevdir.
Saygılarımla.
İbrahim Halil ORAL 
Ankara Milletvekili

İlgili Haber için resmi tıklayınız

Editör: TE Bilişim