İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu 22 Aralık 2020’de TBMM’de yaptığı konuşmada Bizans’ın çok zayıf olduğunu ve İstanbul’un fethinin aslında önemsiz bir durum olduğunu anlatmaya çalıştı.

Ağıralioğlu konuşmasında Azerbaycan, Ermenistan savaşını da buna benzeterek Ermenilerin zayıf olduğunu ve Rusların destek vermediklerini anlatmaya çalıştı.

İşte o konuşmalar.

“O zaman 3 tane helikopter gönderemedik, mahcup olduk Elçibey'e, şimdi, Allah'a hamdolsun

şartlar değişti, konjonktür de değişti. Bazen konjonktür çok avantajlı hâle getirir, siz çok maharetli olmazsınız, konjonktür de lehinize döner, yahut ikisi birden olur; İstanbul’un fethi gibi, diğer fütuhatlarımız gibi.

İstanbul'un Yani en kudretli zamanımızdı filan ama Roma da en zayıf zamanında yakalanmıştı.

Nihayetinde konjonktür de müsaade etti, 92'de Ermenistan'ın arkasındaki azgınlığı, Rusların desteğiyle toprak işgaline dönüştürmüş olan teşebbüs, yine, Ruslar aradan çekilince aynı şartları Azerbaycan lehine planlayınca bizim lehimize döndü; bunu unutmamamız lazım.

Yani şöyle değil: Azerbaycan da kuvvetliydi, Türk devleti de kuvvet verdi lakin Ruslar, Ermenistan'ın arkasındaki desteği çekip olana bitene sessiz kalmayı denediler. Şimdi, bizim dert edeceğimiz şey budur.”

Bu konuşmalar ardından AKP’li Mehmet Metiner sosyal medya hesabından tepki göstererek “Özetle dediği şu: Kendi gücümüzü boşverin. Asıl konjonktür müsait olduğu için Fatih İstanbul’u aldı, Ermenistan Azerbaycan’a yenildi. Milliyetçi söylem buysa, çok yazık!” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’nun bu konuşmaya nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu.

Editör: TE Bilişim