İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara'da partisinin üye katılım programında açıklamalarda bulundu. Gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinden gözlemlerini paylaşan Akşener, özellikle pandeminin ardından esnafın çok zor durumda olduğunu ve geçinemediğini ifade etti.

Ziyaret ettiği her ilde benzeri şikayetler aldığını belirten Akşener, esnafın zor durumda olduğunun altını çizdi. Akşener’in konuşmasının ardından, yeni üyelerin rozetleri bizzat Genel Başkan tarafından takıldı.

“BU, BİR CESURLAR ÖYKÜSÜDÜR”

İYİ Parti'nin normal bir zamanda kurulmadığını zor şartlar altında ve baskıya maruz kaldıkları bir dönemde kurduklarını söyleyen Akşener, “Yıkılmaz armada kabul edilen bir iktidar yapısının karşında, kaşınızı şöyle çevirseniz, başınızı böyle buraya baksanız suç kabul edildiği herkesin herkese bir iftira attığı, korkunun içimize sindiği Türkiye'de bir siyasi parti kurduk, hep birlikte kurduk ve pek çok şeye göğüs gerdik.

Kimimizin çocuğu işten atıldı, kimimizin eşi başka yere sürüldü, Kimimiz esnaftı; müfettişin biri gitti, biri geldi. Kimimizin yazdıracağı okulda bile sorun çıktı. Kraldan çok kralcı olanlar, ellerinde kocaman sopayla, İYİ Parti ailesinin içinde yer almak isteyen, teşkilatlanması için çalışan herkesin kafasına o odunu indirmeye çalıştılar ve indirdiler. Ama sizler Türkiye'nin her yerinde aynı iradeyi gösterdiniz. En hızlı, en çabuk, imece usulü ile teşkilatlanıp seçime girmeye hak kazanmış bir siyasi partiyi 6 ayda bu insanlar bu hale getirdiler. Bunu, ben ölünceye kadar anlatacağım. Bu, bir cesurlar öyküsüdür” ifadelerini kullandı.

“BİZİM İÇİMİZDE CİĞERİNDE UR OLAN YOKTUR”

Partinin kuruluş sürecini ve bu süreçte yaşanan zorlukların, ardından Türkiye siyasetine etkilerinin üzerine 20-25 yıl sonra master ve doktora tezleri yazılacak bir hikaye olduğunu söyleyen Akşener, “Bunu o duygularda başarabilmek kolay değildi. Evlerimiz basıldı, çoluk çocuğumuz işsiz kaldı ama hepsine direnildi, kafa eğilmedi. Hepimize parmaklar salladılar 28 Şubat'ın Meral Akşener'ine kafir dendi ve o kafir sözünü sahada kullanmaya kalktılar, Allah'tan korkmadılar.

28 Şubat'ın Meral Akşener'ine hakaret edildi, tehdit edildi belinde silah olanlar tarafından gelen ölüm tehdidine ne kadar doğru bir iş olduğunu söyleyen, yazan gazetecimsiler oldu. Havuz medyasının daha evvel, ‘Meral Hanım ne olur' diyenleri, benim bunu hak ettiğimi yazanlar söyleyenler oldu. Biz 40 kişiyiz bu siyasette, herkes birbirinin ciğerini bilir. Eğer o ciğerleri biliyorsak, ciğerleri ur olanlar çok dikkat etmelidir. Burada ciğerinde ur olan yoktur. Ben bu ülkede İçişleri Bakanlığı yaptım en zor zamanda o görevi yerine getirdim ve bizim içimizde ciğerinde ur olan yoktur” sözlerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim