İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önceki grup toplantılarında olduğu gibi, kürsüyü vatandaşa bıraktı.

İYİ Parti kürsüsünden TÜM EMEKDER Genel Başkanı Satılmış Çalışkan ile Marmara EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Başkanı Gönül Boran Öztürk sorunlarını ve taleplerini açıkladılar.

Akşener'in açıklamasından satır başları şu şekilde:

"CUMHURBAŞKANLIĞI'NIN İTİRAFNAMESİDİR"

Cumhurbaşkanlığı Bütçe Başkanlığının itirafnamesi, biz yazmadık onlar yazdı. Deniyor ki; hazine yardımları ödeneği 130 milyardı 136 milyar liraya çıktı. Görev zararı 91 milyar 300 milyon lira.

Hiçbir özel şirket bu kadar zarar edeni orada oturtmaz. Patronun damadı olsa bile. Kara yolları Genel müdürlüğünün yap işlet devlet projelerinin garanti ve katı ödemeleri de etkili oldu.

Verilen taahhüt 2019 yılı sonunda 17 milyar dolara yaklaştı. Tam 116 milyar 450 milyon lira. Yani pandemi nedeniyle vatandaşa dağıtılan paranın 11 katından fazla.

EYT’lilere maaş bağlanması için gereken para sadece 10 milyar lira. Şu rakamlara bakar mısınız? Ne müteahhitmiş arkadaş! Bir türlü doyuramadınız gitti. Yazıklar olsun size.

Bakkalda, markette, manavda fiyatlar ortada. İşsiz gençlerin, emeklilerin, EYT’lilerin durumu ortada. 148 lira zam ortada. Emeklilere günlük 5 TL zam ortada. Milyonlarca vatandaşı yoksulluk ve açlık sınırında yaşayan bir ülkenin ekonomisi nasıl uçan ekonomi oluyor? Sözüm ona dünya bize hayran, Avrupa bizi kıskanıyor.

Akşener önceki grup toplantılarında olduğu gibi bu hafta da kürsüyü vatandaşa bıraktı. TÜM EMEKDER Genel Başkanı Satılmış Çalışkan İYİ Parti kürsüsünden açıklamalarda bulundu.

"SANA O KOLTUĞU VEREN MİLLETİN SESİNİ DUY ARTIK"

Sayın Erdoğan’a açık ve net bir çağrı yapıyorum. Tarih kendisini Saraya kapatanların sebep olduğu felaketlerle doludur. Vatandaşı duymazsan o makamlarda durmaya hakkın yoktur. Vatandaşı gör, insanımızı duy artık. Sana o koltuğu veren aziz millettin sesini duy artık.

Benim deyimimle Emeklilikte Saraya takılanlar, herkesin bildiği adıyla EYT’liler. Sözü Marmara EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Başkanı Gönül Boran Öztürk’e bırakıyorum.

Editör: TE Bilişim