İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Akşener, sığınmacı konusunda Erdoğan sert çıkarak Lütfü Başkan’a sahip çıktı.

Akşener şu ifadeleri kullandı:

“LÜTFÜ BAŞKAN, GÖREVİNİN GETİRDİĞİ SORUMLULUKLA, SİZİ İŞİNİZİ YAPMAYA ÇAĞIRDI”

"Son derece haklı bir soruna ve Hatay’ın geleceğine dair önemli bir tehdide işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş Bey hakkında, soruşturma açacak kadar da, kantarın topuzunu kaçırabiliyor.

Buradan iktidardakilere sesleniyorum: Böyle konular, siyasi rant devşirilecek konular değildir. Kutuplaştırma siyaseti üzerinden, sığınmacı sorunundaki beceriksizliğini gizleyemezsiniz.

Lütfü Başkan, görevinin getirdiği sorumlulukla, sizi işinizi yapmaya çağırdı. Bu kadar basit”

NE OLMUŞTU?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentteki Suriyelilerin durumuna ilişkin çok kritik uyarılarda bulunmuştu.

Savaş, “Yeni doğan her 4 çocuktan 3'ü Suriyeli. Böyle giderse biz azınlığa düşeceğiz. Uyarıyorum, 'Hatay gidiyor” şeklindeki ifadeleri kullanmıştı.

Bu sözler üzerinde Lütfü Savaş, Suriyeliler ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Lütfü Savaş, Fox TV’de yayınlanan “İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat” programında Suriyeliler ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığına dair açıklamalarda bulunmuştu. Savaş buradaki açıklamasında, “Eğer milli değerleri savunmak suçsa cezasını çekeriz” demişti.

Editör: TE Bilişim