İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Bursa'da yaptığı konuşmada gündeme dair açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının ardından iş dünyasından teşekkür telefonları aldıklarını söyleyen Akşener, "Dolar borcu olan sanayiciler bir lirada çok yüksek bir kâr elde etmişler" dedi.

Akşener'in konuşmasından başlıklar şöyle:

ÇOK ZEVKLİ AMA ÇOK ACI VEREN BİR YOLCULUKTU

 Biz 24 Haziran seçimi yapılıp grup kurduktan sonra devletin bize verdiği resmi parayı alıncaya kadar 81 ilin 81’ine de bir lira para yardımı yapamadık. Onun için teşkilatlarımızı sırtlanıp götüren bu arkadaşlarımız benim son nefesimde bile helallik isteyeceğim insanlardır. Bu çok zorlu ama çok zevkli ama çok da acı verici bir yolculuktu. Burada tek tek saysam her birimizin bir başka hikayesi var. Biz siyaset tarihinde, Türkiye’ye dair söylemiyorum dünyada bir ilki başarmış imece usulü altı ayda bir siyasi partiyi kurmuş ve seçime girecek hale getirmiş tek siyasi hareketiz, tek bu yolculuğu başarmış insanlar topluluğuyuz. Onun için ben her birinize iyi ve casur insanlar ve bu harekete de cesurlar hareketi diyorum. İnanarak diyorum son nefesime kadar da sizler için bunu söylemeye devam edeceğim.

ALIN TERİYLE BAŞARDIK

Biz bunları unutmamalıyız. Mitinglere giderdik polis şerit çekerdi içeridekilerden daha fazla dışarıda insan olur isiz izler bizi izler ama oradan içeri girildiğinde videoya alındığı için, o videolar yarın aleyhe kullanılacak korkusu verildiği çini çocuğu bir yerde çalışan gönlü bizimle olan insanlar o kurdellanın gerisinden bizi seyrederdi. Oradan buraya bu salonu şereflendiren 3 bin 500’e yakın insanla bir araya gelinmiş bir siyasi partiyiz. Bunu her birimiz tek tek alın teriyle, emekle ve kimseye dayanmadan başardık.

İNSANLAR DERDİNİ ANLATIRKEN KENDİNİ KAYBEDİYOR

 Et alma konusunu düzenli soruyorum. Kayseri’de bir kasap dükkanında dedim ki, bir kiloyu aynı müşteri şimdi ne kadar alıyor. Dedi ki, ne bir kilosu kurban kesenlerin şu anda altı ay onu yiyecek. Develi gibi zengin bildiğimiz bir ilçede. Giresun’da kahve işletmecisi genç bir kardeşimiz açım diyerek sinir krizi geçirdi. Artık gittiğim her yerde, her ilçede bir veya iki kişi derdini anlatırken öyle bir hale geliyor ki, kendini kaybediyor. Böyle bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Biz bunların her birini kamuoyuna maleden ve ağaların dikkatini çekmeye gayret eden bir muhalefet anlayışı içerisinde çalışıyoruz. Ne mi oldu? İşte damat gitti bunu sağlayan İYİ Parti’dir. Ben gidenin arkasından konuşmam ama bunu söylemeden edemeyeceğim. Bir bakanın ayrılmasıyla, bir liraya yakın düştü dolar, bir kişinin eyvallahıyla gitti ya toptan gitseler ne olur?

DEPREMDE BİLEK GÜREŞİ YAPIYORLAR

Adalete depremde İzmir’de evi yıkılıp şu anda bilek güreşi yapmanın getirdiği pek çok aptallıkla boğuşan depremzedelerin de ihtiyacı var ve ekin ekemeyen çiftçimizin de ihtiyacı var atılan her türlü iftiranın karşılıksız kaldığı hukuk düzeninde her bir vatandaşın her bir bireyin amasız ancaksız adalete ihtiyacı var. Onlar yapmıyorsa söz biz yapacağız. Hem de nasıl yapacağız biliyor musunuz, bugün sizlere bizlere acı yaşatanlara adaleti gerçekten en objektif, hukukun üstünlüğüne uygun ve adalet kavramını karşılayacak o tanıma uygun bir şekilde o adaleti onlara da biz uygulayacağız. 

Editör: TE Bilişim