MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, “Camdaki ve Çukur'daki hain” başlıklı Türkgün'deki yazısında oyuncular Nur Sürer ve Ercan Kesal’i sert bir dille eleştirdi.

Çiçek’in yazısı şu şekilde:

Türkiye'deki sanat camiasında gerçekten hain potansiyelimiz oldukça fazla… Bu hainler bazen milyonların dinlediği şarkıcı olarak, bazen milyonların izlediği dizi, sinema sanatçısı olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde BozkurtCaps isimli sosyal medya sayfasında iki sözde sanatçının videosuna denk geldim. Birisi Camdaki Kız isimli dizide Feride rolü oynayan Nur Sürer’e, diğeri de Çukur isimli dizide “İdris Baba” rolünü oynayan Ercan Kesal’a ait…

İkisinin ortak özelliği, terörist Demirtaş’a sahip çıkmasıdır. Bunları bir gün olsun şehitlerimize ve onların geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkarken görmedik ama PKK’lı azmettirici terörist Demirtaş’a çok net sahip çıkarken gördük.

Nur Sürer, Yol TV’de terörist Demirtaş ile ilgili şu sahiplenmeyi ve savunmayı yapmış:

“Çok samimi ve zeki buluyorum. MHP’li birinin bile ‘Keşke bizim partimizde olsaydı’ dediğini duydum. Benim annem bile mesela CHP seçmeniydi ama ölmeden iki sene önce ‘Ben çok seviyorum bu çocuğu’ diyordu. Selahattin Demirtaş çok yana yakın, herkesi kucaklayan birisi. Demirtaş gerçekten hediye gibi bir şeydi. Ama Şimdi siyasi rehine gibi tutuluyor. Orada tutuluyor. Ne yaptı Selahattin Demirtaş? Öyle yazılıyor okuyorum ki. Yav bunlar hiç mi araştırmazlar. Şu kadar insanı öldürdü diye yazılar var. Diyarbakır’daki olaylar falan. Demirtaş’ın yaptığını düşünen aymazlar var. Cahillik bu, okumamışsın. Bu kadar da değil. Eskisi gibi değiliz. Önümüzdeki habere ulaşacak birçok araç var. Araştır öğren, bunları kimin yaptığını” Ercan Kesal da terörist Demirtaş’ın 2016’daki Güven Park katliamını gerçekleştiren Seher Çağla Demir isimli teröristi anlattığı ‘Seher’ isimli kitabın imza törenine katılıp, ona destek için bu kitabı imzalamış… Bu kitabı imzalarken o kadar mutlu ki, etrafına gülücükler saçıyor. Ne acı değil mi? Milyonların izlediği dizilerde oynayan bu kişiler en radikal PKK’lı olan ve Hendek-Çukur-Kobani olaylarında binlerce kişinin ölümünden, yaralanmasından sorumlu olan bir teröriste sahip çıkıyor.

Bunlardan bu milletin, bu toplumun sanatçısı olabilir mi? Nur Sürer kendi aymazlığını, cahilliğini ve hainliğini başkasıyla karıştırmasın… Hele hele “MHP’li birinin bile ‘Keşke bizim partimizde olsaydı” diyecek kadar şerefini, haysiyetini ve vatan sevgisini kaybetmeyeceğini, o hainlere, teröristlere sahip çıkan beynine yazsın… Terörist Demirtaş kimseyi azmettirip öldürtmediyse 793 şehidimiz ve gazilerimizin olduğu, binlerce sivilin öldüğü, yaralandığı olaylar için “Hendek kazanların ellerinden öpüyorum” diye PKK’lı teröristlere destek veren kimdi?

Terörist Demirtaş kimseyi öldürtmediyse binlerce kişinin öldüğü, şehit olduğu Hendek-Çukur olaylarıyla ilgili şu sözleri kim söyledi?

“Şanlı direniş gösteriyoruz. Bu direniş kazanacaktır. Böyle hendek, çukur diyerek küçümsemeye çalışanlar da dönüp tarihe baksınlar.”

“Gençler hendek kazıyormuş, halk barikat kuruyormuş. Başka bir yol gösterin, onu yapsınlar.”

“Gazetelerine bir bakın. Büyük temizlik operasyonuymuş. Silip süpürme operasyonuymuş. Siz kimsiniz ya? Kimi nereden süpürüyorsunuz? Siz ancak bu toprakların kanalizasyonunu temizlersiniz. Başka da bir şeyi temizleyemezsiniz.”

“Bugün küçümsediğiniz barikat, hendek dediğiniz şey darbeye karşı direniştir. Darbe yapılmıştır. Buna karşı toplum sessiz mi kalacak?”

“Cizre, Sur, Nusaybin, Silopi kahramanca direniyor. Bu halk boyun eğmiyor. Yarın Kürt halkının tarihi yazıldığında bugünler çok özel olarak tarihe not düşülecektir. Cizre, Sur, Silvan, Nusaybin, Gever, Kerboran, Derik, Silopi, Şırnak... Gerçekten tarih yazıyorlar” Bu sözler neyin nesidir? Bunların hepsi de terör örgütü PKK’nın terör eylemlerini yönlendirme, övme ve azmettirmedir. Aymaz, cahil ve hain Nur Sürer hepimize bir açıklama yapsana. Bak biz senin için araştırdık ve sana soruyoruz. Bu kişi terörist ve azmettirici PKK’lı katil değilse kim olacaktır? Ya sen Ercan Kesal?

Dizilerde ailesine sahip çıkan, atarlı baba rolleri oynayan Ercan Kesal sen hiç mi şehit çocuklarını düşünmezsin, hiç mi onların anne ve babasını düşünmezsin. On binlerce kişiyi öldüren terör örgütü PKK’yı “Silahlı halk hareketi olarak görüyoruz” diyen Selahattin Demirtaş gibi aşağılık bir teröriste destek olmak için, onun teröristlerin hayatını anlatan kitaplarını imzalıyorsun. Sizin hiç mi insan sevginiz yok? Sizin hiç mi Türkiye’nin bayrağına, vatanına sevginiz yok? Sizin hiç mi şehit olan askerlerimize, polislerimize merhametiniz, üzüntünüz yok? Sizi nasıl bir ana doğurdu? Sizi nasıl bir baba yetiştirdi? Türk milletinin ekmeğini yiyip, suyunu içip şehitlerimize, gazilerimize, Türkiye’ye bu ihaneti ne adına yapıyorsunuz? Nur Sürer, Ercan Kesal PKK’lı birini destekliyorsanız bu sizin de PKK’lı olduğunuzu kabul etmeniz demek mi oluyor? Nur Sürer, Ercan Kesal elbette bu ihanet yolunda yalnız değildir.

Sanatçı kimliği altında ihanete destek veren, bu terör örgütlerine propaganda desteği sağlayan çok kişi var… Bir karanlık el var, bunları ihanet yoluna ve hain olmaya sürükleyen…Yoksa milliyetçi- vatansever olarak başladığı, Mehmet Akif Ersoy’un “Eşele bir yerleri örten karı / Ot değil onlar dedenin saçları/ Dinle şehit sesleridir rüzgârı/ Haydi git evladım uğurlar ola” şeklindeki eserini seslendiren, Kurtuluş Savaşı’na, milli kahramanlara şarkılar, marşlar okuyan Ahmet Kaya gibi birisi “Vallahi dostu özledim, Vallahi Apo’yu özledim” diye teröristbaşı yaratığa şarkı söyler hâle nasıl getirilmiştir? Türk devleti, sanatçı kimliklerini kullanarak terör propagandası yapan, teröristlere sahip çıkan hainleri ya bu alandan temizlemeli ya da o karanlık ele esir olarak düştülerse onları kurtarmalıdır.

Şimdi söyleyin bakalım Nur Sürer ve Ercan Kesal… Siz bu işi gönüllü mü yapıyorsunuz yoksa karanlık ellerde esir misiniz?

Editör: TE Bilişim