İYİ Parti Karabük İl başkanı Erol Serin’in dün yaptığı basın toplantısındaki açıklamalar ile ilgili ilk tepki MHP’den geldi.

MHP İl Başkanı, İYİ Parti İl Başkanının, Devlet Bahçeli hakkında yaptığı açıklamaları edepsizlik ve hadsizlik olarak nitelendirdi ve "özür bekliyoruz" şeklindeki ifadeleri kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar, İYİ Parti İl Başkanı Serin’in açıklamalarını siyasi edepten yoksun ve hadsizlik olarak nitelendirdi.

MHP’li Kar, İYİ Parti’li Serin’in Devlet Bahçeli hakkında söyledikleri ile ilgili özür dilemesini beklediklerini belirtti.

"ÖZÜR BEKLİYORUZ"

MHP İl Başkanı Dr. Adem Kar açıklamasında; “İyi Parti Karabük il başkanı Erol Serin bir basın toplantısı düzenleyerek ülke gündemi ve Karabük’le ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Ülke gündemini değerlendirirken bir il başkanının görev yetki ve sorumluluğunun çok ötesinde Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve MHP hakkında siyasi edep ve etikten yoksun, hadsiz ve talimat verir edasıyla değerlendirmeler yapmıştır. Muhalefet yapayım derken, sürç-ü lisan ettiğini ümit ediyor ve kendisinden özür bekliyoruz” İfadelerini kullandı.

İYİ Parti İl Başkanı Erol Serin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Hükümetin Küçük Ortağı, Sayın Bahçeli, Süleyman Soylu’yu koruduğun kadar, Çakıcı’yı cezaevinden çıkarmaya çalıştığın kadar, Ahmet Türk’ü koruduğun kadar, senden rica ediyoruz emeklinin de, emeklilikte yaşa takılanın halini de gör. TRT’ye atanan ve ‘Türk bayrağı değişmesi lazım, Türkiyeli bayrağı olsun.’ diyen, ardından ‘Türkler, Ermenistan’a soykırım yapmıştır.’ diyen, Hilal Kaplan gibi bir insanı TRT yönetim kuruluna atamak hangi akla hizmet, hangi vicdana, hangi milli birliğe dayanmaktadır. Allah için çık da bunlar için bir laf et.

Mezara kadar Tayyip Erdoğan’ı desteklerim diyorsun. MHP böyle bir parti değildir. Gençlik yıllarımızda emek verdiğimiz zamanlar olmuştur. Milliyetçilik, ülkenin sadece bekasını korumak demek değildir. Milliyetçilik, ülkede yaşayan herkesin, işçisinin, esnafının, çalışanının hakkını korumaktır.

Bizim partimizin hedefinde milliyetçilik, kalkınmışlık ve demokratikleşme vardır. İyi Parti bunun için kurulmuştur. Allah’tan da kurulmuştur. Eğer Meral Akşener İyi Parti’yi kurmamış olsaydı bugün belki burada bu konuştuklarımızı hiç konuşamayacaktık. Yandaşları bırakın, biraz vatandaşa destek verin.”

Editör: TE Bilişim