MHP, usulsüz bir şekilde bağış yapan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın bir an önce istifa etmesi gerekliliğinin altını çizdi. Bu konuda bazı açıklamalarda bulunan MHP Milletvekili Cemal Enginyurt, Kınık'ın vergi suçu işlediğini söyleyerek hesap vermesi gerektiğini de dile getirdi.

Kızılay'ın Ensar Vakfı'na 8 milyon dolar değerinde bağış yapmasının gün yüzüne çıkması sonrasında sosyal medyada vatandaşlar bu duruma büyük tepki göstermişti. Bu konuda uzunca bir süredir ne yapacağı merak edilen MHP'de suskunluğunu bozdu. MHP Milletvekili Cemal Enginyurt, Kınık'a büyük bir tepki göstererek bir an önce istifa etmesini ve yargı karşısında da hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Yargıda Hesap Vermelidir

MHP Ordu Milletvekili olan Cemal Enginyurt, Kınık'ın hukuka aykırı bir şekilde bazı işlerin altına imzasını attığını ve bu konuda kendilerinin sessiz kalmayarak savcıların da bir an önce o kişi hakkında işlem yapması gerektiğini söyledi. Kızılay'a gelen bağışların başka birimlere aktarılmasının ortaya çıkmasının çok büyük sıkıntıları da beraberinde getirdiğini belirten Enginyurt, Kızılay'ın asla bu gibi durumlarla yıpratılamayacak kadar hassas bir yapı olduğunu ifade etti.

Kerem Kınık'ın ticaret ve vergi yasalarına aykırı bir şekilde hareket ettiğini belirten Enginyurt, bu milletin yardım ve bağış duygularının zedelenmesine asla göz yummayacaklarını ve bu bağlamda savcıların bir an önce harekete geçmesinin oldukça uygun olacağından söz etti.

Editör: TE Bilişim