MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlayan ABD Başkanı Joe Biden'a tepki gösterdi. Biden'ın lobilerin oyuncağı olduğunu söyleyen Bahçeli, "Beyaz Saray'da 'Cumhur İttifakı'nı nasıl yıkarım, zillet ittifakını nasıl kollarım, Türk tarihini nasıl karalarım' diye hesap yapmayı bırak" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

'Dost ve müttefik sandıkları bazı ülkelerin asıl gayretinin Türkiye'nin boyun eğmesi' olduğunu söyleyen Bahçeli, "PKK cinayet ve ihanet kuklasıdır. Bize dost diye seslenen ama postumuza saman doldurmak için zaman kollayan mihrakları biliyoruz. Saf değiliz, dostumuzun da düşmanımızın da her an değişeceğinin nihayetindeyiz. Bizim değişmeyen inancımız ise şudur; Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur" diye konuştu.

Devamında İsviçre’nin Cenevre kentinde garantör ülkelerin katılımıyla düzenlenecek Kıbrıs konulu gayriresmî toplantıya değinen Bahçeli, eski Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın açıklamalarını eleştirdi. 

"KKTC'nin bir önceki cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Cenevre sürecini baltalamak için devreye girmesi, Ersin Tatar'ı eleştirmesi uyuyan komünist hücrelerin hayata geçtiğinin işaretidir. Bu ahmağın açıklaması, EOKA'cı bir ağızın hezeyanıdır" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Ersin Tatar papağan değildir, hak savunan cesur yürektir. Tarih olmakla, tarihi olmak, tarihe geçmekle tarihten geçmek farklı anlamlar taşımaktadır."

Bahçeli, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlamasını eleştirdi. Konuşmasının büyük bir bölümünü bu konuya ayıran Bahçeli, "Tarihimizi sorgulatmayız. Milletimizi yargılatmayız. Milli şerefimizi sonu ölüm bile olsa tartışmaya açtırmayız. ABD'nin yeni başkanı, seçim döneminde Ermeni lobilerinin desteğini almak için sözde soykırımı tanıyacağını duyurmuştur. Sonunda lobilerin oyuncağı olduğunu, tarih cinayeti işleyerek, yalana sımsıkı sarılarak ispat etmiştir" diye konuştu.

Biden'ın 24 Nisan 2021 tarihli yazılı açıklamasının tarihe kara bir leke gibi düştüğünü belirten Bahçeli, "Türkiye-ABD arasındaki diyalog köprülerini dinamitlemiştir. Bizim sorunumuz ABD halkıyla değil, Beyaz Saray'a çöreklenmiş zulüm bekçileriyledir. Biden hakikatten baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır" ifadesini kullandı.

Bahçeli, Biden'ın 'İstanbul' yerine 'Konstantinopolis' kelimesini kullanmasına da "Osmanlı İmparatorluğu'nda böyle bir isimlendirme ile anılan bölge veya şehir yoktur. Bizim İstanbulumuz vardır ve dünyanın en büyük Türk kentidir" tepkisini gösterdi. Bahçeli, şöyle devam etti:

"Beyaz Saray'da 'Cumhur İttifakı'nı nasıl yıkarım, zillet ittifakını nasıl kollarım, Türk tarihini nasıl karalarım' diye hesap yapmayı bırak. türk milletine sözde soykırım iftirası atacak en son ülke bile siz değilsiniz. Dünya artık eski dünya değildir. Bize soykırım çamuru atan Biden ve zihniyeti; Vietnam'da, Hiroşima'da, Nagazaki'deki masumların hesabını versin. Irak'ta ve Afganistan'da Müslümanlara kast ettiklerini, kadınlara tecavüz ettikleri çocukları gömdüklerini kabul etsinler, sonra ahkam kessinler. Sizin gibilerin bu dünyada olması züldür, zillettir.

ABD Başkanı sözde soykırım suçlamasıyla müttefiklik hukukuna ağır bir hasar vermiştir. Dostluğun, stratejik ortaklığın yalan olduğunu ifade etmiştir. Yıllardır Türkiye üzerinde baskı ve dayatma aracına dönüşen 24 Nisan, 23 Nisan'ın bir gün sonrası ve sıradan bir gündür. Ne biliyorlarsa açıklasınlar, ellerinden ne geliyorsa yapsınlar. Biz yolumuzdan dönmeyeceğiz. Hiçbir şart altında soykırım olmamıştır.

ABD, bu meseleyi her sene 24 Nisan'da ele alarak Türkiye'yi baskı altında tutmaya çalışmıştır. İnka ve Kızılderililerle üç maymunu oynaması utanmazlıktır. Ortada soykırımın en küçük delili yoktur. Tarihi gerçekler tahrip edilmektedir. 2. Dünya Savaşı sırasında ABD'nin Japon vatandaşları, sürgüne gönderdiği hafızalardadır. 10 binlerce Japon toplama kamplarına hapsedilmiştir.

Biden İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 11'nci maddesine göre nefret suçu işlemiştir. Bugün TBMM'de ortak bir iradeyle sözde soykırım iftirasını telin edeceğine inanıyorum. Baktığımız yer başkent Ankara'dır. 'Hepimiz Ermeniyiz' diyenlere sesleniyorum; size baktığımızda boşluk ve hiçlik görüyoruz. Sizin bize baktığınızda Talat, Enver Paşa'yı ve Mustafa Kemal Atatürk'ü gördüğünüzden eminiz."

ABD ile ilişkilerin tarihi bir kavşakta olduğunu söyleyen Bahçeli, "S-400'ü aktif hale getirmek, F-35 için ödediğimiz paraları tahsil etmek ilk işimiz olmalıdır. Devletimizin ve hükümetimizin alacağı her karara desteğimiz sonucu ne olursa olsun tamdır" çağrısında bulundu.

Bahçeli, HDP tarafından yapılan açıklamaları da eleştirdi. "HDP'li isimli örgütün, PKK uzantısı olmasının yanında ASALA'nın organı olduğu görülmüştür. Bu hainler korosu, Türkiye'nin Ermeni soykırım utancıyla yüzleşmesini istemiştir. Kürt kökenli kardeşlerim gözünü açsın. HDP'nin kökü Ermenidir. Bu soysuzlarla aynı havayı teneffüs etmek bile günahtır" diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Hala demokrasi diyerek HDP'ye destek çıkacak var mıdır? Bu şer yuvası, ASALA temsilcisi hala faaliyetlerine devam mı edecektir? HDP'nin kapısına hukukun mührü vurulmalıdır. Bu kanlı şebeke kapatılmaldır, hiçbiri siyasette bulunmamaldır. Buyursunlar dağ yollarından Ermenistan'a iltica etsinler."

Editör: TE Bilişim