Türk siyasetinde tüm siyasi parti seçmenlerinin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiği MHP istanbul Milletvekili Arzu Erdem katıldığı İstanbul şehit aileleri derneğinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dernek içerisinde hazır bulunan gazilere hitaben "Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beyin selamını getirdim.

Bizim MHP olarak özellikle şehit ve gazilerimize hassasiyetimiz tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Şehit ve gazilerimiz zamanla istismar edildiği bilinmektedir.

Bu tutumda olanlar partim ve şahsım tarafından asla itibar görmezler." dedi.

Arzu Erdem: "İstanbul şehit ve gazi aileleri derneği başkanı Sayın Hakan Sulu ve Yönetiminin çalışmalarını yakından takip eden Bayrampaşa İlçe başkanımız Sayın İbrahim Yeşil ile bu vesile ile yaptığınız başarılı çalışmalarınızı takdir ettiğimiz için buradayız.

Dernek başkanı ve yönetimini çalışmalarından dolayı Partim ve şahsım olarak tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum"dedi.

"Önce ülkemiz için can veren kan veren şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Vücutlarının bir parçasını vatana feda eden gazilerimizi saygıyla anıyor onlara borcumuzu ödemenin mümkün olmadığını ifade ediyorum.

Burada bulunan ve bulunmayan bütün gazilerimize ülke olarak minnettarız.

Vatanımızın bağımsızlığı için Al Bayrağımıza kanlarıyla renk katan şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Türk milletinin kalbinde hiçbir zaman çıkmayacak olan gazilerimize devlet ve millet olarak daima vefa göstereceğimiz hususunu bilmelerini istiyorum.

Gazilerimiz ve şehitlerimiz bu vatanı vatan yapanlardır.

Tarihimizde bu hiç bir zaman unutulmamıştır" dedi.

Bir ayetle örnek veren Arzu Erdem "İnancımız islamiyet şehitler için (Onlara Ölü Demeyiniz Onlar Yaşıyorlar) "dedi.

Vatan ve Devlet konusunun vurgulandığı gazetecilerin dahil olduğu soru cevap şeklindeki toplantıda Dijital Vatan deyimini kullanan Arzu Erdem gazetecilere adeta ufuklarını açıcı bir konuşma yaptı.

"Türk milleti olarak artık Dijital Vatan konusunda attığımız adımda daha başarılı olmak için elbirliği ile hızla harekete geçmeliyiz.

Gelişen teknolojiye ayak uydurmalıyız.

Savunma sanayiinde başarılı Türk evlatlarının son dönemlerde imza attıkları projeler bizi umutlandırdığı gibi teknoloji devi olarak adlandırılan ülkelere şaşkınlık yarattığı araştırıldığında görülecektir.

Dünya üzerinde yaşanan Covit 19 Coronavirus belası bütün ülkeleri eve kapatırken teknolojinin önemi daha net anlaşıldı.

Artık Dronların taşımacılıkta hizmet ettiği dönemde gelecekte birçok meslek dalında robotların görev alacağı öngörüsünün ortada olduğu bir dönemi yaşamaktayız.

Uzun sayılacak bir dönem olmayan gelecekte birçok alanda robotların kullanılacağı gerçeğini kabul etmek gerek.

Son birkaç gündür elektronik haberleşme aracı olarak kullandığımız WhatsApp siz habercilerin defalarca konu olarak işlediği durum ortadadır.

Bünyesinde hiçbir reklam geliri barındırmayan bu haberleşme sisteminin değerinin 19. Milyar dolar olması düşündürücüdür. Dijital Vatan denildiğinde kendi yazılımımız olan haberleşme araçlarından tutun heralanda gerçekleşecek teknolojik yazılımlara önem vermeliyiz.

Duyarlı birçok vatandaşımız artık haberleşme alanında yerli yazılım olan ve tüm operatörlerin desteklediği bir yazılımı kullanmaya başlamaları sevindiricidir. Bu geçiş döneminde mutlaka her zaman olduğu gibi bazı Ajan ve provokatörler çıkıp bu yazılım (MİT) ve İstihbarat tarafından takip ediliyor kullanmayın diyeceklerdir.

Bunlara inanmayın, aldanmayın. Yazılımları ve kontrolleri yabancı ülkelerde olan teknolojik haberleşme ve iletişim araçları yabancı gizli servisler tarafından kontrol edildiği ve yapılan usulsüzlükler zamanla ortaya çıktığında Türk mahkemelerinin verdikleri kararlara uymayan bu uluslararası şirketlerin Türkiye Cumhuriyeti devletinin ülkemizde muhatap bulabilmek adına ofis kurup yapılan yanlış işlere muhatap bulma taleplerine direnişleri ortadadır.

Kendi iletişim dijital platformlarında yapılacak usulsüzlük şayet olursa, bireysel olarak şikayet ve talebimizi iletebileceğimiz vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda hesap soracağı Türk mahkemelerinin olduğu unutulmamalıdır.

Bugün yabancı ülkelerin kullandırdığı haberleşme sisteminde kimi kime şikayet edecek hangi kurumdan hakkınızı arayabiliriz. Haberleşme için kullandığımız cep telefonlarından tutun hizmet alanında kullanılacak her türlü teknolojik çalışma içerisine girip bu alanda kendi Dijital vatanımızı oluşturmalıyız.

Birçok okulda robotik kodlama eğitiminin verildiği ve her dijital çalışmaya destek veren Cumhur ittifakı bundan sonrada teknoloji alanında yapılacak bütün çalışmalara destek vereceğini defalarca duyurmuştur.

Artık kendi vatanımızda kendi yazılımlarımızla ön plana çıkmak için her bir bireyimiz uğraş vermelidir.

Özellikle teknolojik ürünlerde Türk için Türk tarafından üretilen ürünler kullanılmalıdır.

Bu geçişte kalite aranırken kullanılan her türlü elektronik ürünün kullanıldıkça kalitenin artacağı gerçeği bilinmelidir.

Biraz geç anlaşıldığı söylenen mavi vatanın önemi nasıl ortaya çıkmış ise artık dijital alanda kendi dijital vatanımızı oluşturacak adımları atmalı, atan genç başarılı yazılımcılarımızı , bu konuda proje üretenlerin çoğalarak ülkemiz yararına çalışmalarını sürdürenlerin mutlaka bireyselde olsa desteklemeliyiz.

Dünya teknoloji devleri olarak ülkeleri istila eden bu teknolojik savaşta Türk milletinin üstün zekası kullanıldığında başaramayacağı hiçbir teknolojik yazılım olamayacağı kanaatini taşıyorum.

Gelecek için Türk milletinin evlatlarını dijital vatana yönelerek bu teknolojik savaş daha çok ilerlemeden kendi Dijital vatanımızı oluşturmalıyız" dedi.

Mevcut gazetecilere Dijital Vatanın daha ileri gitmesi için özellikle genç yetenekleri daima gündeme taşımaları gerektiğini vurguladı...

Konuşması ayakta alkışlanan İstanbul MHP milletvekili Arzu Erdem başta şehit ve gazi aileleri temsilcileri olmak üzere toplantıda mevcut bulunan yerel ve ulusal gazetecileri bilgisi, duruşu, ülke için gösterdiği hassasiyet için hayranlık uyandırdı.

Toplantıdan sonra kendi aralarında sohbetlerini sürdüren gazetecilerin tamamının takdire şayan bulduğu Arzu Erdem gibi hassasiyeti Ülke, Vatan, Millet olan Milletvekillerimizin artması oldu.

Editör: TE Bilişim