İnce, genel başkan olarak ilk kez çıktığı kürsüde partisinin ilkelerini, hedeflerini ve yol haritasını açıkladı.

İktidar ve muhalefet partilerini eleştiren İnce, ilk seçimde iktidar ve cumhurbaşkanlığı hedefi koyarken, izleyecekleri siyaseti "Ne Cumhur, ne Millet, tek yol Memleket" sloganıyla duyurdu.

Partisini, "Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Demokrat" diye tanımlayan İnce; 4 ana hedeflerini, "Ekonomik kalkınma, katılımcı demokrasi, hukukun üstünlüğü ve barış ve güvenlik" olarak açıkladı.

'Halkçı İnce' sloganları eşliğinde kürsüye çıktı

CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, partisinin genel merkez binası önünde küçük bir açık hava mitingi ile partisini tanıttı. Alanda sık sık salgın nedeniyle "sosyal mesafe" uyarısı yapıldı.

Muharrem İnce, alana gelmeden önce partinin ilk kez görücüye çıkan şarkısı çalındı.

İnce, kürsüye bir zamanlar Bülent Ecevit için kullanılan "Halkçı İnce" sloganları eşliğinde, eşi Ülkü İnce ile çıktı.

'Tek yol memleket'

Konuşması boyunca, muhalefet ve iktidara eleştiriler yönelten İnce, "doğduğun yer değil, doyduğun yer memleket" anlayışını değiştireceklerini ve bundan sonra "Hizmet ettiğimiz yerdir memleketimiz Türkiye" anlayışını benimseyeceklerini ifade etti.

İnce, "Bir yanda Cumhur İttifakı, bir yanda Millet İttifakı. Biz diyeceğiz ki ne cumnur, ne millet, tek yol memleket" görüşünü dile getirdi ve ekledi:

"Atatürk'e saygısızlık yapanı partiye istemiyoruz, ayrımcılık yapanı partiye istemiyoruz, terörle arasına mesafe koymayanı partiye istemiyoruz."

CHP'ye eleştiri: Erdoğan'ın altını oyandan medet umuyorsun

Türkiye'de ekonomik göstergelerin iyi olmadığını, devlete güvenin azaldığını, gençlerin işsiz olduğunu belirten İnce, CHP'yi ise isim vermeden DEVA Partisi Başkanı Ali Babacan'dan medet ummakla eleştirdi:

"Gençlerimiz işsizken bazı kişiler birçok yerden maaş alıyor. Bu sadece iktidarda değil muhalefette aynı. Muhalefet belediyelerinde 3-4 yerden maaş alanlar var. Tahtaravelli siyaseti. Korkak bir muhalefet var. Toplumsal muhalefeti örgütlenemeyen, çözüm üretemeyen, umut olamayan bir muhalefet var. 'Yüz vermeyin her ikisine, al birini vur ötekine' diyoruz.

"Devletten hazine yardımı alacaksın, 100 yıllık parti olacaksın, 'Tek başına iktidar olayım' diyemeyeceksin. Erdoğan'a imza verip, onun altını oyan kişiden medet umacaksın. Sana imza verip altını oymaya çalışırsa ne yapacaksın?"

'İtaat etmiyoruz, itiraz ediyoruz'

İnce, muhalefet görevini yapamadığı için iktidarın "köpeksiz köyde değneksiz gezdiğini" ileri sürdü. İlk seçimde iktidar vadeden İnce, "Biz itaat etmiyoruz, itiraz ediyoruz. Geleceğimizi geri alacağız" görüşünü dile getirdi.

Muharrem İnce, iktidara geldiklerinde ilk hedeflerinin ise öğrencilere hızlı, ücretsiz internet sağlamak olduğunu vurguladı.

'Çalıntı logo' iddiasına yanıt

İnce'nin beyaz üzerine mavi figürlerlerden oluşan Memleket Partisi'nin logosunun yabancı bir şirketin logosuyla benzerliği nedeniyle yapılan eleştirilere de yanıt verdi.

Döngüsel bir tasarım yaptıklarını ve bunun "demokratik dönüşümü", 7 spiralin ise de Türkiye'nin 7 bölgesini temsil ettiğini belirten İnce, ortadaki nazar boncuğunun da "hoşgörü ve kötülüğü defeden" Anadolu kültürünün parçası olduğunu söyledi. Mavi rengin anlamını ise "Biz ilhamımızı bir çift mavi gözün ışıltısından alıyoruz, Atatürk'ten alıyoruz" sözleriyle açıkladı.

'Cumhurbaşkanı adayını üyeler belirleyecek'

Memleket Partisi'nin sosyal medya hesapları ve müziğini de de tanıtan İnce, parti tüzüğü hakkında da bilgiler verdi. Hazırladıkları tüzüğün "Avrupa ülkeleriyle yarışır nitelikte" olduğunu ifade eden İnce, genel başkanın üyelerin oyuyla seçileceğini söyledi.

CHP'deki genel başkan adaylığı sistemini eleştiren İnce, Memleket Partisi'nde genel başkanın en fazla 250 imzayla aday gösterileceğini vurguladı.

İnce, cumhurbaşkanı adayı olacağını, adayın üyelerin oylarıyla belirleneceğini, partiden başka isimlerin de aday olmasının önünün açık tutulacağını vurguladı, iki dönem partiyi iktidara taşıyamayan genel başkanın ise "evine döneceğini" söyledi.

Editör: TE Bilişim