Habererk / Haber Analiz

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Halk TV’de parlamenter sistem ve Başbakan adayıyım çıkışı sonrasında anayasa tartışmaları yeninden alevlendi.

Birçok parti ve sivil toplum kuruluşundan yeni anayasa çıkışları peş peşe geldi.

AKP’den ve Saray’dan da gelecek anayasa açıklamaları ise merak konusu oldu.

Saray’dan ise skandal bir anayasa açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili İsmail Kahraman, yeni anayasa tasarımından bahsederken skandal ifadelere imza attı.

“İLK 4 MADDENİN YENİ ANAYASADA YER ALMAMALI”

Kahraman, “Yeni Anayasa ve Öze Dönüş” konulu konferansta, “Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır. Milletin isteği halinde değiştirilebilir” diyerek ilk 4 maddenin yeni Anayasada yer almaması gerektiğini savundu.

HABER ANALİZ: İTTİFAK’IN ORTAĞI MHP BU SKANDAL AÇIKLAMALARA NE CEVAP VERECEK?

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında 09 Şubat 2021’de yeni anayasa çalışmaları hakkında 'ilk 4 madde' içinde vurguda bulunmuştu.

Bahçeli, “Her parti yeni bir anayasadan bahsediyor veya değişmesini öneriyor. O zaman tutarlı bir şekilde ilk 4 maddeye bağlı olarak bir araya gelmesi milletin talep ve beklentisidir” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’li İsmail Kahraman’ın skandal açıklamaları sonrasında Cumhur İttifakı’nın ortağı Bahçeli ve MHP’den ne açıklama yapılacağı ise merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim