Habererk / Haber Analiz

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, beş farklı anket şirketini derleyerek dikkat çeken sonuçlar paylaşmıştı.

O sonuçlar şu şekildeydi:

“ERDOĞAN’IN KAYBEDECEĞİ NEREDEYSE NET”

Kiraz açıklamasında şu ifadeleri kullanarak sonuçları paylaşmıştı:

“Bu isimler aday olur mu bilemeyiz. Adaylık konusunda ‘en çok şu hak etti, bu hak etti’ diyeceksek en çok hak eden bütün muhalefeti birleştiren Kemal Kılıçdaroğlu ama kendisi aday olacak mı bilemiyoruz. Bir sonraki araştırmada göreceğiz kendisi aday olsa kazanır mı kazanamaz mı. Erdoğan’ın kaybedeceği neredeyse net.

Önemli olan onu yenecek kişiyi ve yöntemi belirlemek. Muhalefetin seçimi kazanması için dört şey önemli: Yeni bir anayasa ve sistem önerisi, doğru aday önerisi, doğru aday etrafında doğru birliktelik ve partiler arası doğru ittifak modelleri. Bunlar yapılırsa muhalefet seçimi çok çok rahat ve farklı kazanacak.”

PARTİLERİN OY ORANLARI!

Kemal Özkiraz’ın 5 araştırma şirketinden üçü olan Avrasya Araştırma, MetroPOLL Araştırma ve MAK Danışmanlık tarafından yapılan son seçim anketi sonuçları şöyle:

Avrasya Araştırma son seçim anketi sonuçları:

Kararsızlar dağıtılınca anket sonuçları:

AKP – yüzde 34

CHP – yüzde 28,3

İYİ Parti – yüzde 11,6

HDP – yüzde 11

MHP – yüzde 8,9

DEVA Partisi – yüzde 2,7

Gelecek Partisi – yüzde 2,4

Saadet Partisi – yüzde 0,4

Diğer – yüzde 0,2

HABERERK HABER ANALİZ!

ERDOĞAN KAYBETTİĞİNDEN AYASOFYA’YI GÜNDEMİNE ALDI!

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın oylarının bu şekilde erimesinin ardında erken seçim iddialarının da yoğun kazanması sonrasında Ayasofya’nın yıllar sonra tekrar gündeme gelmesi dikkat çekti.

Ayasofya üzerinden eriyen oylarını geri toplamak isteyen AKP Genel Başkanı’nın hedefinin sadece erken seçimler olmadığı bildirildi.

Erdoğan’ın bir diğer hedefinin ise, “Dış dünyaya karşı hala halk desteğim var ve meşruiyetim tartışılamaz” mesajı olduğu ifade edildi.

Editör: TE Bilişim