Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun yükselen grafiğinin ardından Fox TV'nin 2017 referandumundaki yayınında İsmail Küçükkaya ve Ertuğrul Özkök'ün ifadeleri tekrar gündeme geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın vatandaştaki karşılığı artınca, AKP'ye yakınlığıyla bilinen medya organizasyonlarında algı çalışmaları hızlandı.

Durum anket sonuçlarına da yansırken, Ankara ve İstanbul'daki önemli çalışmaların ardından son olarak Fatih Sultan Mehmet portresinin Türkiye'ye getirilmesi hükümete yakın bazı isimlerin eleştiri konusu oldu.

Fatih'in portresinin alınmasından rahatsız olan Mehmet Metiner, İBB sözcüsü yayına bağlanınca dondu kaldı

Bu gelişmelerin üzerine Fatih Portakal, İsmail Küçükkaya ve Ertuğrul Özkök'ün Fox TV'deki 2017 referandumunda söylediği sözler sosyal medyada tekrar gündeme geldi.

Özkök, AKP'deki çöküşün İstanbul ve Ankara'da başlayacağını söylemişti.

"YÜKSELME İSTANBUL VE ANKARA İLE BAŞLADI, GERİLEME DE ÖYLE OLACAK"

"Tayyip Erdoğan başkan olduktan sonra ilk olarak İstanbul ve Ankara'nın il teşkilatlarına bakacak. AKP'nin yükselişi İstanbul ve Ankara ile başladı, gerileme de öyle olacak."

KÜÇÜKKAYA DA GÖREVDEN ALMALARI SÖYLEMİŞTİ

Programın sunucularından İsmail Küçükkaya da bazı belediye başkanlarının görevden alınabileceğini söylemiş, kısa bir süre sonra Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine birçok belediye başkanı istifa etmişti.

O isimler şöyleydi:

* İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş

* Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek

* Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe

* Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Ahmet Edip Uğur

* Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş

* Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan

Kaynak Yeniçağ: Tam 3 sene önce söylemişler! Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor

Editör: TE Bilişim