7 Ocak 2020 tarihinde meclis çalışmaları sırasında İYİ Parti grubuna aykırı hareket ettiği için kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna verilen Ercan Erdoğan, Buğra Kavuncu’nun Üst Kurul Delege listesinde yer buldu.

İYİ Parti’nin Kağıthane’deki Belediye Meclis Üyeleri arasında yer alan Ercan Erdoğan’ın, meclis çalışmaları sırasında İYİ Parti grup tavsiyelerine ve parti disiplinine aykırı hareketlerde bulunması sebebiyle kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak İYİ Parti İstanbul İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

İYİ Parti Kağıthane Grup Başkanvekili Suat Sarı’nın ve Meclis Üyeleri Ercan Eşsizoğlu, Fatih Çelik, İsmet Sancak’ın imzalarının bulunduğu ancak İYİ Parti Kağıthane ilçe başkanı Suat Salter’in imzalamadığı dilekçe de şu ifadelere yer verilmişti.

"İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NA

06.07.2020 tarihinde yapılan Kağıthane belediye meclis oturumunda komisyon seçimleri öncesinde İYİ Parti ve CHP ilçe başkaları bir araya gelmiş, alınan kararlar neticesinde komisyon üyelikleri ile alakalı mutabakat hakkında, her grubun kendi adayını çıkartmasına yönelik karar alınmıştır.

Meclis aritmetiğinde AKP 24 meclis üyesi, MHP 3 meclis üyesi, CHP 5 meclis üyesi, İYİ Parti ise 5 meclis üyesi ile yer almaktadır.

Komisyon seçimleri Plan ve Bütçe komisyonu seçimiyle başlamış AKP üç adayını sunmuş, CHP bir aday İYİ Parti ise Grup başkanvekili Sn. Suat SARI’yı aday göstermiştir. Oylama açık oy şeklinde gerçekleşmiş ve AKP'nin üç adayına 21 oy, CHP adayına 6 oy, İYİ Parti adayına ise 4 oy çıkmıştır. Oylamada partimiz meclis üyesi Ercan ERDOĞAN, CHP adayına oy vermiş ve plan bütçe komisyonuna CHP'li meclis üyesi seçilmiştir.

Sn. Ercan Erdoğan bugün yapılan meclis oturumunda da İYİ Parti'nin aday çıkarttığı 3 komisyonda da CHP'li adayı desteklemiş ve grup tavsiyelerine uymamıştır.

Daha önce de 7 Ocak 2020 tarihinde "meclis çalışmaları sırasında İyi Parti grup tavsiyelerine ve parti disiplinine aykırı hareketlerde bulunması sebebiyle" kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak İYİ Parti İstanbul il disiplin kuruluna sevk edilen anılan meclis üyesi, Belediye faaliyetleri Denetleme Kurulu üyesi olarak katıldığı komisyon çalışmaları Mart 2020 tarihinde bitmesine rağmen, denetleme kurulu raporunu bizler ile paylaşmamış ve ikazlarımız sonrası denetleme komisyon raporunu ancak 6 Temmuz 2020 tarihinde sunmuştur.

Uyumsuz davranışları ve parti iç disiplinine aykırı hareketleri halen devam eden bu şahıs, partimize zarar vermeye devam etmektedir. Hakkında işlem yapılmasını gereğini arz ve talep ederiz.”

Buğra Kavuncu’ya İYİ Parti İl Başkanlığı'na yazılan şikayet dilekçesi y rağmen Ercan Erdoğan'ı kimler hangi maksatla korunduğu ve Kağıthane Mecls üyelerinin tavırları merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim