Adıyaman’da İYİ Parti kurultayında Ülkücü duruşuyla bilinen il başkanı ve tekrar aday olan Kenan Doğan ile hayatı boyunca Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisinde siyaset yapmış Mahmut Bozkurt yarıştı.

Kurultaydaki seçimleri Ülkücü duruşuyla bilinen Kenan Doğan kazandı Mahmut Bozkurt kaybetti.

Sosyal medyadan paylaşan Ülkücüler dikkat çeken şu ifadeleri kullandı:

“Ülkücülerin duruşu Mansur Bozkurt’un hesaplarını alt üst etti. İYİ Parti Adıyaman İl Kongresinde Kenan Oğan 198, Mahmut Bozkurt 144 oy. Demek ki her şey para ile olmuyor.”

Haber Adıyaman Köşe yazarı Muzaffer Akif Beyaz’ın Siyasetçi Mahmut Bozkurt ve İYİ parti kongresini köşesine taşıdı.

Haber Adıyaman köşe yazarı Muzaffer Akif’in kurultay sürecini anlattığı bu köşe yazısı ise dikkat çekti.

Akif’in yazısı şu şekilde:

Kaybettin Bozkurt Kabul Et!

İYİ Parti Adıyaman 2.Olağan Kongresi öncesi ve sonrasında yaşananlar daha uzun süre konuşulacak gibi. İYİ Partide paylaşılamayan neydi? Seçimi kayıp etmek Mahmut Bozkurt’u bu kadar neden kızdırdı.

Aslında kayıp eden seçimlere 4 gün kala yoğun baskılar sonrasında İl Başkanlığına aday olan Hakan Karaaslan değil Mahmut Bozkurt oldu.

Resmen Mahmut Bozkurt bu seçimde kendini oylattı.
Seçimi Kenan Doğan’ın kazanmasından sonra çıkan tabloyu Mahmut Bozkurt bir türlü hazmedendi.
Yıllarca Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisinde siyaset yapmış 20 ve 21 dönem Adıyaman Milletvekilliği yapmış birisinin herkesten daha fazla sandıktan çıkan sonuca saygı duyması gerekmiyor mu?
Demokrasilerde olmasa olmaz sandık değil mi?

Seçim sonuçlarını irdelemeden önce Mahmut Bozkurt hakkında iki satır özet yapmak istiyorum.
İstanbul’da ve Kıbrıs’ta iş insanı olarak yaşayan Adıyaman’da yatırım adına bir çivi çakmayan bununla birlikte Adıyamanlı kendisini iki dönem milletvekili seçtiği birisidir.
Anavatan ve Doğru Yol Partisinin en güçlü olduğu dönemde milletvekilliği ve Adıyamanspor Kulüp Başkanlığı yapmış bir kişidir. Adıyamanspor Başkanlığı ise ayrı bir köşe yazısına konu olmalıdır. Adıyamanspor’un küme düşmesinde katkısı çok.
O dönem ki partilerin gücünü kendi gücü olarak gören Mahmut Bozkurt İyi Partiden milletvekilliğine aday olduğunda 18.277 oy alarak %5,27 ile meclise gidememiştir.
Yıllarca halktan uzak siyaset yapan Mahmut Bozkurt o dönemlerde de vatandaşı otele ayağına çağırarak görüşürdü. İyi Partide İl Başkanlığı seçimlerinde yaptığı gibi bazı delegeleri yine otele ayağına çağırdı.
İyi Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan’ı görevden aldırma gayretine giren Mahmut Bozkurt bunda muvaffak olamadı.
Daha sonra kendisine yakın isimlere verdiği işaretle parti içinde huzursuzluk çıkarıp Kenan Doğan’ın istifa etmesi gerektiğin söyletti.
Bu oyunlar karşısında yönetimiyle dik duran Kenan Doğan’ın karşısına bu seferde aday çıkarma çalışmasına giren Mahmut Bozkurt teklif götürdüğü birçok isimden olumsuz cevap alınca seçime 4 gün kala yeni seçilen İlçe Başkanını ikna ederek aday gösterdi.
İl Başkanlığı seçimi Hakan Karaaslan’dan ziyade eski milletvekili İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Mahmut Bozkurt’la Kenan Doğan arasında geçen bir seçim olmuştur.

Yakinen görüştüğüm bazı ilçe başkanlarından aldığım bilgilere göre İyi Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın kendilerini aramadığını hür iradeleri ile sandıkta oy kullandıklarını söylüyorlar.
Mahmut Bozkurt neden Koray Aydın çıkışı yaptı ve bunu partili, partisiz herkese mesaj olarak gönderme gereği duydu. Aslında başta İyi Partinin üyeleri olmak üzere kimse bu işten bir anlamış değilim.

Bu arada Bozkurt’un hedef aldığı teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yrd. Koray Aydın’ın açıklama yapmasını bekliyoruz. Belki bu açıklama sonrası her şeyi daha net anlarız.
Yıllarca siyaset yapmış ve yolun sonuna gelmiş birisi olan Bozkurt’un sonuçları saygı ile karşılayıp kazanan adayı tebrik etmesi gerekirken yaptığı açıklamalar gösteriyor ki sonuçları bir türlü hazmedemiyor.
Kongre salonunda yaptığı konuşmada kendisi olmadan bu partinin Adıyaman’da oy alamayacağını söyleyen Mahmut Bozkurt oysa seçim sonuçlarına bakıldığında kendisinin aday olduğu milletvekili seçiminde 18.277 bin oy ile %5.27 almıştır.
Yerel seçimlerde ise Gerger ilçesinde İyi Partinin adayı olmamasına rağmen İl genelinde yine aynı oy oranı %5.3 olmuştur. Bu arada Mahmut Bozkurt’un seçim bütçesiyle yerel seçimlerde İl Genel Meclisi üyelerinin bütçesi arasında uçurum vardı.

Kaldı ki il genel meclisi seçiminde kendisi seçim karargâhında en az 5-6 defa mikrofondan ‘’ İl Genel Meclisinde kime oy verirseniz veriniz belediye başkanlığında İyi Parti adayına oy verin’’ demiştir.
Bu beyanatlara gece toplantılarına katılan tüm partililer şahitlik etmiştir.
Kendi köy olan Kızılcapınar’da milletvekilli seçimlerinde 160 oy alırken il genel meclisi seçimlerinde 3 oy çıkması bunu ispatıdır.

Kongre salonunda Mahmut Bozkurt’un ‘’Ben olursam oyumuzu %20‘lere çıkaracağım ben olmazsam %2 iner’’ şeklindeki beyanatı yeni siyasete giren acemi ve ayakları yere basmayanların söyleyeceği sözlerden başka bir şey değil.

Mahmut Bozkurt basın açıklamasında delegenin birkaç aileden olduğu yolundaki iddiaları için adama demezler mi? Soyadı Bozkurt olan kimse neden İyi Partiye üye olmamıştır.
Üye olmayan nasıl delege olacak ki? Delegeler listesinde incelerseniz 3 tane yakın akrabası olduğunu göreceksiniz.
Kaldı ki İl delegelerini belirleme yetkisi ilçe başkanına ait olduğu siyasetten anlayan herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bu arada İyi Parti kurucular kurulu üyesi olan Bozkurt’un kaç yakının üyeliği var merak konusu.
Geçmiş yıllarda da yazmıştım Adıyaman’ı seçimden seçime hatırlayan bir siyasetçi olan Mahmut Bozkurt siyaset yaptığı partileri sahibi olarak görüyor il ve ilçe başkanlarını da yanında çalışanı görmeye devam ediyor.
Bir şeye sahiplenmek için emek vermek gerekiyor. Geçti o eski sistem şimdi vatandaşın ayağına gidiliyor.
Basın açıklamasında Bozkurt diyor ki seçim döneminde ‘’toplam altı ayım ilimde geçti’’ bu yaşına kadar seçim dönemleri dahi Mahmut Bozkurt’un yılın altı ayı Adıyaman’da olduğuna şahit olmadım.

Yine basın açıklamasında ’‘%12 gibi yüksek bir oyla, 81 il içinde birinci çıkarak büyük bir başarıyı gerçekleştirdim’’ diyor ki İyi Parti iki seçimde de Adıyaman’da aldığı oy oranı %5.27 ve % 5.30
‘’Büyük bir başarı gerçekleştirdim’’ sözleri aslında büyük bir talihsizliktir, o partiye o verenlere haksızlık değil mi?
Bu arada Belediye seçimlerinde İyi Parti adayı olan Abdulkadir Kırmızı iki dönem Adıyaman Belediye Başkanlığı yapmış yılların deneyimli sevilen ve Adıyaman’da partiler dışı oyu olan tek siyasetçi diye bileceğimiz bir isimdir. Bu sebeple Belediye Başkanının aldığı oyu kendi hanesine yazması doğru bir yaklaşım değildi.

Mahmut Bozkurt’un milletvekili olması için gecesini gündüzüne katan İl Başkanı Kenan Doğan’la araları neden bozuldu? Neden görevden aldırmak istedi? Neden karşısına aday çıkardı?
İşte cevabı!
Mahmut Bozkurt İl genel meclisi üyeliği için bir başka partide müracaatı olan ve İyi Partiye üye olmayan, iyi partiye müracaatı olmayan birisini aday gösterme isteği il Başkanı Kenan Doğan o dönem ki ilçe Başkanı Hicri Gürsoy ve yönetim kurulları tarafından veto edilince yol ayrılığı başladı.
Mahmut Bozkurt tarafından seçim kuruluna verilmiş olan İl Genel Meclisi listenin 1.sırasına yazılan şahısın istifa ettirilerek yerine arkadaşının yazılması istemişti.
Diğer bir başka konu ise emir vakileri Kenan Doğan’da ters tepince Mahmut Bozkurt Kenan Doğan’ın kalemini kırdı.
Mahmut Bozkurt bu tür istekleri Kenan Doğan’da veto olunca içine sindirememiş olacak ki Belediye Başkanlığı seçimlerinde İyi Partiye oy isterken, İl genel meclisi için ise seçmene istediği partiye oy verebileceğini defalarca tekrar etmişti.
İl kongresinde Kenan Doğan’ın karşısına aday çıkarmış ve o adayın kazanması için maddi manevi elinden gelen tüm çalışmalarını yapmıştır.

‘’Ben ilimde iz bırakmış bir isim olarak hep nesilden nesille var olacağım’’ diyorsun da yeni nesil seni tanımıyor. Çünkü Adıyaman’ın son 20 yılının hiçbir yerinde yoksun.
Milletvekilliği yaptığınız dönemde gelen hizmetleri bizlerin vergileriyle devlet yaptı. Siz ve hiçbir milletvekili cebinizden bir kuruş harcayarak bugüne kadar Adıyaman’a hiçbir şey yaptırmadınız.

Sonuç olarak sandığa saygılı olmak gerekir, kayıp eden siz oldunuz.
Kazanan İl teşkilatı ve kararlı partili duruşu olmuştur. Genel merkez ile yarışmış havası vererek Kenan Doğan ve arkadaşlarının başarısını zayıf gösteremezsiniz.
Sandıktan çıkan bu sonuca saygı göstermek gerekmiyor mu?

Sayın Bozkurt

Editör: TE Bilişim