İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray twitter hesabından yaptığı ‘trol’ paylaşımını sildi.

Daha öncede birçok kez Ülkücü hazımsızlığı çeken ve İYİ Parti'nin kurulduğu ilk günden beri, "Buralarda tek ülkücü kalmayacak" deyip söylem ve eylemleriyle parti içinde belli bir gruba cephe aldığı biliniyordu.

Çıray’ın paylaşımını silmesi ortamı biraz rahatlatmış olsa da, gelen mesajlar ve yapılan paylaşımların Aytun Çıray’ın Ülkücülerden özür dilemesi gerektiği yönünde ortak bir fikir oluştuğu görüldü.

NE OLMUŞTU?

Aytun Çıray, twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın koronavirüs salgını sebebiyle aldığı tedbirler ve yaptığı hizmetleri kast ederek

“Görevi gereği:

-İhtiyaç sahiplerine yardım eden.

-Koç ailesinin yaptığından farksız doktorlara kalacak yer veren.

-Otobüsleri sterilize eden

-Evinizi havalandırın diyen vs. -yörelerindeki- belediye başkanlarını geleceğin lider ilân ediyorlar. Demirel'in bir fıkrası geldi aklıma.”

Bu paylaşım sonucu büyük tepki alan hazımsız Çıray Twitter’da adete linç edildi. Özellikle “Belediye başkanlarını geleceğin lider ilân ediyorlar.” cümlesinin tepki aldığı gözlendi.

Bu gelişmelerden sonra İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray yeni bir paylaşımda bulunarak “Sn Erdoğan da "iyi belediye başkanı diye başbakan oldu. Ülkenin hali ortada. Demek ki devlet yönetmek farklı. Üstelik bu sözlerimden sadece bir grubun alınganlık ve trolleşme göstermesi ilginç! İzmir, İstanbul aynı hizmetleri vermiyor mu? Onları sevenler olgunluk gösteriyorlar.” Sözleri ise Ülkücülerin büyük tepkisini çekti.

Öte yandan Aytun Çıray gelen Ülkücü tepkilerden dolayı bu paylaşımını silmek zorunda kaldı.

Editör: TE Bilişim