İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, ülkemizdeki Suriyeliler ile ilgili olarak bir açıklamada bulundu. Bu göçün sadece stratejik bir olay olduğundan bahseden Özdağ, 20 yıl sonunda ülkemizdeki Suriyeli sayısının 15 milyon olacağını söyledi.

İYİ Partili Özdağ, ülkemize göç eden Suriyeliler hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Kahramanmaraş'ta partisi adına düzenlenen bir konferansta yer alan Özdağ, esas beka sorununun Suriyeliler olduğunu belirterek sürekli olarak dış politikada hükümetin yanlışlar yaptığına değindi.

Sayı 15 Milyonu Geçebilir

Suriyelilerin bir an önce artık geri dönmesi konusunda görüş bildiren Özdağ, İYİ Parti iktidarında ilk iş olarak bunu gerçekleştireceklerini ve şu anda ülkemizde kayıtlı olan Suriyeli sayının 5 milyonu geçtiğini ifade etti. Suriyelilerin sürekli olarak ülkemizde vatandaşlık aldığını ve bunun ileride sorunlar çıkarabileceğini söyleyen Özdağ, yapılan araştırma sonuçlarının ürkütücü olduğunu dile getirdi.

Türk vatandaşlarına oranla Suriyeli nüfusunun daha fazla artış gösterdiğine işaret eden Özdağ, şu anda kayıtsızlarla beraber bu sayının 11 milyonu bulacağını belirterek eğer ki bu sorunun yakın bir zamanda çözülmemesi durumunda ise 20 sene sonunda bu rakamın 15 milyonu geçebileceğinden bahsetti.

Editör: TE Bilişim