Zafer Partisi Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Timur, yaptığı açıklamada, Rusya’nın güvenlik stratejileri sebebiyle soğuk savaş öncesi binlerce kilometre uzakta olan NATO balistik füzeleri ve silahlı gücünün, şimdi Moskova’nın birkaç yüz kilometre yakınına kadar gelmesi ve ABD'nin bu kapsamda Yunanistan’a büyük yığınaklar yapmasının şaşırtıcı olmadığını belirterek, "Biden ile Putin arasındaki en son iki telekonferans görüşmesi esnasında hiç düşünemeyeceği kadar ağır yaptırımlarla Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin’i açık açık tehdit etmiştir. Rusya lideri Putin ise bu görüşmenin hemen ardından Çin lideri Şi Cinping ile görüşerek, yeni bir hamle yapmıştır. Ayrıca Rusya, Ukrayna’da meydana gelebilecek bir oldu bittiye meydan vermemek için 120 - 150 bin civarındaki askeri Aralık ayında Ukrayna sınırına göndererek, Ocak ayı sonu veya Şubat ayı başlarında Ukrayna’yı işgal edeceğine dair emareler vermiştir" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Timur, Ukrayna Krizi'ne çözüm bulunulması için 10 Ocak'ta Cenevre’de düzenlenen ve 7,5 saat süren Amerika ve Rusya görüşmesinin fiyaskoyla sonuçlandığını söylediği açıklamasında, "19 Ocak itibariyle Ruslar, Ukrayna’da bulunan diplomatlarını çekerken, ABD ise kendi vatandaşlarını Ukrayna’da oluşacak güvenlik zafiyeti sebebiyle uyarmıştır.

ABD ve Batı, olası bir silahlı çatışmada Türkiye’nin kendilerinden yana bir duruş sergilemesi için Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin rızası olmadan geçirmeyi planladıkları İsrail doğalgazı boru hattını Yunanistan üzerinden batıya taşınması projesini askıya almıştır. Öte yandan Fransa, Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşma kapsamında Türkiye’nin deniz yetki alanları içerisinde kalan bölgelerde petrol arama faaliyetlerini durdurmuştur. Son olarak geçen hafta içinde başlaması planlanan ABD deki Halkbank davasının ötelenmesi, bu kapsamda değerlendirilmelidir" dedi.

Sedat Timur, açıklamasının son bölümünde; "Ukrayna krizinin, dünyanın şahit olabileceği uzun süreli ve büyük yıkımlı bir çatışma ortamının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine, önümüzdeki bir kaç gün içinde yapılacak son diplomatik görüşmeler belirleyecektir" diyerek, Emperyalistlerin dünya hakimiyetini kimseyle paylaşmamak için dünyayı ağır yıkım ve kan gölüne çevirecek, insani duygulardan uzak, sağduyunun yerine körü körüne bir inatlaşma sonucu çıkabilmesi yüksek olan bu anlamsız savaşta, Türkiye;

İkinci Dünya Savaşında olduğu gibi tarafsızlığını korumalı ve HİÇ BİR SURETTE SAVAŞA GİRMEYEREK her iki tarafında güven ve dostluğunu kazanıp devam ettirecek politikalarla ön almalıdır.

Zafer Partisi Dış İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emekli Kurmay Pilot Albay Sedat Timur

Editör: TE Bilişim