Köln Businesspark’da bir otelde düzenlenen anma etkinliğinde Prof. Özdağ, geçmişte Kafkaslarda toplam 5 Milyon Türk’ün katledildiğini ifade ederek, Türkistan beldelerinin uzun zaman Rus işgali altında kalmış olduğuna dikkat çekti.

Ümit Özdağ, ancak geçen son yüzyılda şartların Türklüğün lehine değişmiş olduğunun realitesine vurgu yaptı. Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan vs. gibi bir çok Türki cumhuriyetlerin bağımsızlığını kazandığına işaret eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, son olarak dw Ermenistan’ın tecavüzünün bertaraf edildiğini ve Türkiye ile Azerbaycan kardeş ordularının Ermenistan’a karşı önemli bir destan yazdığını dile getirdi.

Ümit Özdağ “benim eski öğrencilerimden artık Azerbaycan’da bakan yardımcısı, komutan, şirket sahibi gibi önemli pozisyonlarda bulunan kişilerin olması da kardeşliğimiz için önemli bir gelişmedir” dedi.

“Tarihin çarkı artık Türk milletinden yana dönüyor“ diye konuşan Prof. Ümit Özdağ, “Türk Devletleri Teşkilatının kuruluşu bunun önemli bir göstergesidir” dedi.

Türk devletleri arasındaki ekonomik işbirliği de bu alanda “muhteşem ilerlemeler bulunmaktadır ve burada daha da büyük ilerleme kaydedilecektir” dedi. Mevcut sorunların bulunmasının normal olduğunu ancak bunun da aşılacağını ifade eden Özdağ, Türkistan Birliği aşkıyla yanan önceki nesillerden devralınan sancağı şimdiki neslin emin adımlarla daha da ileriye taşıyacağını söyledi.

Babasının “oğlumu Bakü’de, kızımı da Semerkand’da evlendireceğim” sözünün eskiden bir düş olduğunu ancak bugün artık rahatça yapılabileceğinin altını çizdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Birleşik Türk Devletleri pasaportu ile seyahat edeceğimiz günler de artık yakındır”, diyerek Türk dünyasının birleşme arefesinde olduğunun da işaretini verdi.

Editör: TE Bilişim