Prof. Dr. Ceyhan’dan BioNTech davasına tepki: ‘Kalp krizi yapmaz, kalıcı yan etkisi yok, yalan söylüyorlar’ Katıldığı bir televizyon programında BioNTech  aşısı ile ilgili Almanya'da Kovid-19 aşısının neden olduğu iddia edilen yan etkileri gerekçe göstererek BioNTech şirketine açılan davayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
BioNTech  aşısı bana etki yaptı diyen 11 800 kişi Avrupa'da mahkemeye başvurmuş ve tamamı ilişkisiz görülerek reddedilmiştir.
Son olayda 42 yaşında bir kadın, ileri dercede obez hipertansiyonu ve diyabeti var.Başvurusuda tazminat davası, davasında diyor ki aşıdan sonra vücudumun üst kısmında ağrı, halsizlik, yorgunluk ve sürekli uyku hali hissediyorum diyor. Bu şikayetlerle dava açıyor.Alman kanunularında üründen dolayı tazminat ödenmesi için ürünün zararları faydasından çok olması lazım. Oysa bu aşıya bağlı yapılan bütün çalışmalarda sadece bu aşıların değil pandemi aşılarının yaklaşık 20  milyon kişiyi ölümden kurtardığı, değişik istitastiki verilerle ortaya konulmuştur. Şu ana kadar da Dünya'nın değişik bölgelerinde aşıya bağlı olduğu iddia edilen kalp enfarktüsü, kalp ritim bozukluğu, görülüyor. Bunlarda artışda oluyor ama tamamı iyi hulu kendiliğinden düzeliyor, dolayısıyla herhangi bir ölüm vakası bildirilmiş değil.
Bu aşılar milyarlarca doz yapıldı. Dünya'da aşı ile ilgili tek ölüm Japonya'da aşı yapıldıktan 7 dakika sonra  kadın şoka giriyor ve 1 buçuk saat sonrada hayatını kaybediyor .Ölen kadının aşıya bağlı ölüm olduğu, aşının içindeki bir maddenin alerji yaptığı tesbit ediliyor. Eğer kişinin alerjik bir yapısı varsa her aşıda hasta, hatahane ortamında aşı olmazsa hayatını kaybedebilir. Bu yüzden özellikle ilk dozları sağlık merkezinde yaptırın. Aşı yapıldıktan sonra yarım saat kadar hastanede bekleyin dedik.
''BioNTech aşılarında hafif yan etki olabilir ama ölüme neden olan bir etkisi olduğu bugüne kadar ispatlanamadı'' dedi.
 Kalp krizi BioNTechle değil  Astrazeneca  aşısında görülüyor. Türkiye'de tazminat davası açma hakkı var. Ortalıkta boş yere konuşacaklarına gitsinler dava açsınlar aşı yapıldığı için muhatapları sağlık bakanlığı olacaktır.açıklamısında bulundu.
 

Editör: Habererk Com