Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda Belarus'a konuşlandırılması planlanan nükleer silahlara yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Putin, "İlk nükleer başlıklar Belarus'a teslim edildi" dedi.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen forumda Belarus ile aralarındaki "Birlik Devleti" antlaşmasına vurgu yapan Putin, bu anlaşma kapsamında Belarus'a nükleer başlıkların yerleştirilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Nükleer taktik silahların sevki konusunda Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile istişare ettiklerini dile getiren Putin, teslim edilen silahların ilk adım olduğunu, yıl sonuna kadar ise tamamının teslim edileceğini kaydetti.

Batılı ülkelerin ve NATO'nun Rusya'ya karşı nükleer tehdit oluşturduğunu savunan Putin, bu sayede Rusya ve Belarus'un caydırıcı bir hamlede bulunduğunu  belirterek, "Bizi stratejik yenilgiye uğratmayı amaçlayan herkes bu durumu göz önünde bulundursun. Dünyada ilk stratejik silahları kullanan ülke, Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atan Amerika Birleşik Devletleri'ydi" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım