Amerika Birleşik Devletleri'ndeki binlerce çocuk artık kendilerini açıkça doğumda kendilerine atanan cinsiyetten farklı bir cinsiyet olarak tanımlıyor; sürekli önyargı ve ayrımcılıkla karşı karşıya kalsalar bile trans kimliği ve haklarının giderek daha fazla tanınmasıyla sayıları artıyor.

Otomobil İstinat Duvarından Düştü, 5 Yaralı Otomobil İstinat Duvarından Düştü, 5 Yaralı

Transeksüel çocukların sayısı arttıkça, çoğu büyük hastanelerdeki çok sayıda klinikte sağlanan cinsiyet onaylayıcı bakım hizmetlerine erişimleri de artıyor.

Cinsiyet onaylayıcı tedavi gören ergenlerin güvenilir sayısı şimdiye kadar uzun süredir tahminden ibaretti. Reuters, kaç gencin bakım aradığını ve aldığını belirlemek için sağlık teknolojisi şirketi Komodo Health Inc ile birlikte çalıştı. Veriler, ülke çapında giderek daha fazla ailenin, çocuklarına ne tür bir bakım izleyecekleri konusunda derin sorularla boğuştuğunu ve kendilerini transseksüel olarak tanımlayan gençleri korumanın ne anlama geldiğine dair sert ulusal siyasi tartışmanın merkezine yerleştirdiğini gösteriyor.

Reşit olmayan gençlere cinsiyet değiştirme ameliyatları yasaklandı

 ABD’nin Ohio Eyalet Valisi Mike DeWine dün düzenlendiği basın toplantısında, reşit olmayan gençlere cinsiyet değiştirme ameliyatlarının yasaklandığını duyurdu.

Ohio Valisi Mike DeWine, hizmet almak (hormon takviyesi, ilaç) için klinik ve hastanelere başvuracak halihazırda cinsiyet değiştirmiş gençler ve yetişkinler için de yeni idari kuralların yürürlüğe gireceğini belirtti. Vali konuşmasında, bu kararın hem gençler hem de ebeveynler için verildiğine dikkat çekerek, “Çocuklar için bu önemli tıbbi kararları, hükümetin değil ebeveynlerin vermesi gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Habererk Com