Rezerv alan düzenlemesi, kentsel dönüşüm için yeni yerleşim alanları belirlemeyi amaçlayan bir yasadır. Bu yasa ile bazı yetkiler verilmiştir ve uygulaması hakkında merak edilenler vardır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN TÜRK’te Dicle Canova’ya konuyla ilgili soruları cevapladı ve yasanın ayrıntılarını açıkladı. Rezerv alan düzenlemesi nedir, nasıl işleyecek?

REZERV ALAN YASASI NEDİR?

Rezerv alan yasası, mevcut yasada yeni yerleşim alanı olarak tanımlanan ancak mahkemeler tarafından boş arazi olarak kabul edilen yerleri kentsel dönüşüm için kullanabilmek için çıkarılmıştır. Bakan Özhaseki, bu yasanın milletin evlerine el konulmasını değil, kentsel dönüşümün hızlanmasını sağlayacağını belirtti.

REZERV ALANLAR NERELER OLACAK?

Rezerv alanlar, genellikle boş olan veya kamu alanı olan yerlerdir. Bakan Özhaseki, rezerv alan ilan edilen yerlerin milletin oturduğu evler olmadığını, kentsel dönüşüm için uygun olan yerler olduğunu söyledi.

Sedat Peker'den Mehmet Ali Yılmaz paylaşımı Sedat Peker'den Mehmet Ali Yılmaz paylaşımı

REZERV ALAN YASASI NASIL UYGULANACAK?

Rezerv alan yasası, mevcut yerleşim yerleri içinde kalan kamu alanlarını da kapsamaktadır. Bakan Özhaseki, bu alanların rezerv alan ilan edilmesiyle yürütmeyi durdurma kararlarının önüne geçileceğini ve sosyal donatı ihtiyacının karşılanacağını ifade etti. Bakan Özhaseki, bu yasanın kimsenin malına, mülküne, toprağına zarar vermeyeceğini, herkesin evinde rahatça oturabileceğini vurguladı.

Kaynak: CNN Türk