Türkiye’de 2003’ten bu yana faaliyet gösteren ve daha önce Türk kahvesini de menüsüne ekleyen dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, menüsüne Rize çayını da ekledi. Marka, müşterilerine, 400 mağazasında özel harmanlı demleme Türk çayı da sunacak.

Starbucks’tan yapılan açıklamada, Türklerin alışkın olduğu çay lezzetini sunmaktan duyulan memnuniyet dile getirilirken, “Türk kahvesinin ardından Türk çayını da ürün gamımıza dahil ettiğimiz için mutluyuz. Starbucks, Türkiye'deki misafirlerimizin sevgi duyduğu bir marka. Misafirlerimizin Starbucks'ı ikinci evleri gibi görmelerini istiyoruz. Bu kapsamda alışkın oldukları çay lezzetini mağazalarımıza taşıyoruz" denildi.  

Pazarın talepleri doğrultusunda geçtiğimiz dönemde menüsüne Türk kahvesini ekleyen Starbucks, özel demleme Rize çayını ilk etapta 400 mağazasında müşterilerine sunacak. Türk çayını nane, limon, bal, akide şekeri gibi eşlikçilerle kişiselleştirme şansı tanıyacak olan marka, geleneksel tat profiline uygun demleme makineleriyle hazırlanacak çaylarını da ormansızlaşma ve iklim değişikliğiyle mücadele eden ve kırsal kesimdeki insanlar için ekonomik fırsatlar oluşturmaya odaklanan sivil toplum kuruluşu Rainforest Allience sertifikalı bir üreticiden tedarik edecek.  

Editör: Yadigar Hanım