Son zamanlarda yerel konularda dikkatleri çeken önemli yazılarıyla ön plana çıkan Habererk yazarlarından Haşim Karataş yine çok önemli bir haberle gündemde.

Karataş'ın yayınlanan son iki yazısında "Manisa Büyükşehir Belediyesi, MHP'li Başkanı Cengiz Ergün ve Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ vardı.

Habererk, Haşim Karataş: Manisa kamuoyuna ve medyaya yansıyan bir takım olaylar var. Bunlar her defasında dile getiriliyor. Sizin Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile aranızda ki; sorunlar nedir?

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: Her hangi bir sorunum yok, benim Milliyetçi Hareket Partisiyle, Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile, Milliyeti Hareket Partisi gurubu ile gurup başkan vekili ile, Teşkilatları ile Milliyetçi Hareket Partisine oy veren vatandaşlar ile, Milliyetçi Hareket Partisine gönül veren kardeşlerim ile hiç bir sorunum yok!... Benim Cengiz Ergün ile de bir sorunum yok. Manisa’da 14 ilçenin suyu mikroplu çıktı. 11 ilçedeki 60'a yakın mahallenin suyunda yapılan laboratuar analizlerinde suyun içilemez olduğu tespit edildi. Cengiz Ergün'e sordum. Ergün Cevap vermedi. Bağışlar ile ilgili ticari ilişkiler yapanlardan mı alındı? Ciddi İddialar var. Ben soruyorum. Böyle bir şey var mı elimde ki bilgileri açıklayacağım. Başka belgelerde gelirse onları da sizinle paylaşırım diyorum. Yine cevap yok. Olaylar bundan sonra başladı.

Habererk, Haşim Karataş: Peki sayın vekilim Manisa'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığınız ile ilgili bir takım ciddi söylentiler var. Genel Merkeziniz sizin adaylığınıza sıcak bakıyor mu? Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz...

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: Zor sorular soruyorsunuz. Ben ne görev verildiyse layıkıyla yaptım. Bizim Genel merkezimiz, halkın taleplerine kulak verdiği için başarılı oldu her dönem anketler yaparak araştırmalar yaparak bu seviyeye geldi. Genel Merkezimiz halk kimi isterse onu aday yapacaktır. AK Parti bir defa kaybettiği yerde bir daha kaybetmek istemiyor. Burada en çok oyu kim alacaksa, en çok kimin kazanma şansı varsa, en çok kimin hizmet edebilecek kapasitesi varsa onu seçecek. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her zaman bunu uygulamaya çalıştı.

Benim Büyükşehir adaylığı veya farklı bir talebim yok!...Ama Genel Merkezim bana hangi görevi verirse, ben o görevi yaparım.

Şu ana kadar bana millet vekilliği görevi verdi, başkan vekilliği görevi verdi ve ben bunları yaptım. Bir kişi bana hırsız diyemez. Bir kişi bana tembel diyemez. Bir kişi bana görevini yapmıyor diyemez. Parlamentoda en çok devam eden, Milletvekilleri arasındayım.Her hafta sonunu Manisa'da geçirdim ben her hafta sonunu!...1975'li yıllardan itibaren, adeta benim acılarıma ev sahipliği yapmaktaydı. Ben Manisa'ya borcumu ödemeye geldim. Gitmediğim köy kalmadı. Manisa'nın en ücra köşelerine kadar gittim. Ben burada şunu ifade etmek istiyorum. Vatandaşlarımız biraz sabırlı olsunlar. Genel Merkezimiz, en doğrusunu yapacaktır. AK Parti Milleti tanıyor bölgeyi tanıyor. Manisa'yı tanıyor. Manisa kamuoyunda ciddi bir şekilde benim adım dolaşıyor, benim konuşuluyor, bende bunun farkındayım. Herkesin gönlünde bir aslan yatarmış, başka arkadaşlarımızı da taleplerinin olduğunu biliyorum.Onlara da bu bağlamda saygıyla karşılıyorum.

Habererk, Haşim Karataş: Sayın Vekilim, Manisa'da Cengiz Ergün'ü yıpratmaya çalıştığınız ve aday olabilmek adına; Algı operasyonları yaptırdığınız söyleniyor bir takım çevreler tarafından. Böyle bir şey var mı? Bu söylentiler doğru mu? Bu durum sıklıkla dile getiriliyor. Söylentilerin gerçeklik payı nedir? Doğru yada değil. Sizin bu yöndeki duygu ve düşünceleriniz nelerdir. Tabi ki Sayın Cengiz Ergün ile aranızda ki; atışmalar, tartışmalar herkesin malumu, Siz vatandaşın sıkıntılarını dile getirdiğiniz için Ergün ile bu sıkıntıları, yaşadığınızı ifade ediyorsunuz ve her defasında bunu söylüyorsunuz. Ancak bu durum şöyle de yorumlanıyor; Özdağ, Manisa'da Büyükşehir Başkanlığına oynuyor, bu sebepten dolayı da gündemde kalabilmek için, Cengiz Ergün'e sürekli bir takım atıflarda ve ithamlarda bulunuyor, bu yüzden Cengiz Ergün'ün üzerine gidiyor, gibi ciddi söylemler var. Siz bu konuda ne söylemek istersiniz?

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: Haşim bey bakın ben öncelikle şunu söyleyeyim. Benim 3 dönemimin bittiğini onun için Büyükşehir'e aday olacağımı söylediler. Bu doğru değil. Ben 24-25 ve 26.ncı dönem milletvekiliyim doğru ama, Ak Parti'de 25 dönem sayılmıyor. Benim daha 2.nci dönemim. Bazı gazeteler bunu yazdılar, Selçuk Özdağ Kendisine yeni makam arayışı içinde diye, ben yeni makam arayışı içinde değilim. Ne millet vekili arayışı içerisindeyim nede belediye başkanlığı arayışı içerisindeyim.Benim arayışım anı değerlendirmek, bu günü değerlendirmek. Benim arayışım hizmet etmek. İşimi ve bana verilen görevi layıkıyla doğru yapmak. Ayrıca benim söylediklerim belirsiz ise belgesiz ise sadece bu Cengiz Egün'e sataşarak gündemde kalma çalışması olur. Benim söylediklerimin hepsi bilgili ve belgeli söylenen şeylerdir.Bilgiye ve belgeye bağlıdır. Ben bunları da Ergün'ün kendisine postane'den posta yoluyla gönderdim. Bir vatandaşımız benim yanıma geldi su saati ile ilgili mahkemeye verdiğini ve kazandığını ve saatin değiştirildiğini söyledi. MASKİ buna itiraz etti. MASKİ'nin kararını da bana gönderdi.Mahkeme MASKİ'yi de haklı buldu.Vatandaş haklı MASKİ'de haklı dedi. Bunu da gündeme getirdim.Ben vatandaşın sıkıntısını dile getiriyorum ve Cengiz Ergün'e diyorum ki; Vatandaşın su saatini değiştirirken vatandaşın bilgisi ve isteği ile yap. Vatandaşın iznini alarak yap. Vatandaşın isteğinin dışında bunları yapma diyorum. Bu geri aldığınız malzemeler elinizde kalacak daha sonra bu malzemelerin parasını cebinizden ödeyeceksiniz. Mahkeme masraflarını ve avukat masraflarını cebinizden ödeyeceksiniz diyorum. Bu gönüllülük esasına dayalı yapılmalıdır. Ben Cengiz Ergün'e vatandaşın talebiyle ve isteğiyle yap diyorum. Ergün'e bu malzemeleri kaça aldınız diye soruyorum. Ergün'den cevap yok. Benim söylemlerimin neresi algı yönetmek veya ittifakı bozmak ben vatandaşların taleplerini dile getiriyorum.

Habererk, Haşim Karataş: Manisa Büyükşehir Belediyesine kendinizi aday olarak görüyor musunuz?

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: Ben Genel merkezimize , Teşkilatımıza, arkadaşlarıma düşüncelerimi açıkça söylemişimdir. AK Parti'nin adayı Manisa'da beli olduktan sonra bütün teşkilatlarımız canla başla adayın yanında duracak ve destek olacak, gece gündüz demeden çalışacaklardır. Manisa kazan biz kepçe olarak dolaşacağız. Şimdi seçimlere kısa bir süre kaldı. Benim böyle bir talebim şimdilik yok ama Genel Merkez bu görevi bana verirse ben bunu yaparım. Biz Manisa'da elimizde ki Belediye'yi kaybettik. O günden bu güne kadar da öz eleştirilerimizi ve muhasebemimizi, AK Parti olarak yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Genel Merkezimiz, Genel başkanımız, halkımız, Sivil Toplum Örgütlerimiz ve teşkilatımız kimi istiyorsa ona önem verilecektir. Biz Manisa'da neden elimizde ki belediyeyi kaybettik.Bu konuda ciddi manada değerlendirmeler, halkımızın nabzını ölçen anketler yapılmakta. Ayrıca yine Manisa'da 1600 Dernek var. Yaklaşık 2000 kişiye yakın. Sendikalar ve STK'lar var. Yaklaşık 16.000 kişiye yakın, bu Yapılan anketlerde 3-4 bin kişi oy kullanacak. Mahalle temsilcilerimiz başta olmak üzere bu üç unsur kiminle ittifak ediyorsa, Genel Merkezimiz ve Genel başkanımızın takdirleriyle bu durum belli olacak. Ben 4 aydan önce belli olacağını düşünüyorum.

Habererk, Haşim Karataş: Sayın vekilim, kesin bir dille söylemek ve yine kesin bir dille cevap vermek gerekirse!...

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: Evet benim adım konuşuluyor, ismim zikrediliyor, ben siyasetçiyim demek ki; Halkta bir karşılığım var ki konuşuluyorum. Bu durumdan gayet memnuniyet duyduğumu da ifade etmek istiyorum. Bir siyasetçi bir sefer eleştirilir, iki sefer övülür. Tarla da izi olanın, hasatta gözü olur. Selçuk Özdağ, ismi Manisa'da zikrediliyor. Bazen medyatik algılar da yaratılıyor. Bundan da rahatsız değilim. Dostlarınız çoksa, Halk da sizi istiyorsa, Bu ancak size memnuniyet verir. Ben şuan millet vekilliğimi yapıyorum. Bu görevi de başarıyla yaptığımı düşünüyorum. Bir yandan illerle bir yandan ilçelerle çalışmalar yaptık. Ama Manisa'yı hiç ihmal etmedim. Gecemi gündüzüme karttım. 8 kişilik bir ekiple herkesin dertleriyle dertlenmeye çalıştım. Hiç bir vatandaşımıza, muhtarımıza partisini sormadım. Kapımı çalan ve yanıma gelen herkes ile ilgilendim. Şuan adaylık süresinde adı gecen arkadaşlarımız var. Herkesin istediği bir ismin adaylı kesinleştirilecektir.

Habererk, Haşim Karataş: Biz kesin ve net bir dille diye bilir miyiz yada söyleye bilir miyiz, Selçuk Özdağ Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı diye?

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: Kesin bir dille aday olduğumu söyleyemeyiz. Ama Genel Merkezimizin anket ve çalışmalarıyla nabızlar tutulacak halkın istediği bir adayı çıkarılacak. Recep Tayyip Erdoğan Manisa'yı özellikle istiyor ve buranın alınmasını istiyor. Başbakanımız Binalı Yıldırım'da Manisa'ya geldiğinde bunu ifade etti ve bunu üzerine basa basa söyledi. Biz Manisa'nın İzmir'i geçmesi için çalışacağız. Sayın Yıldırım İzmir Milletvekili olarak buna üzülür, Ama Başbakan olarak buna sevinir. Bizim Genel Merkezimiz, halkın taleplerine kulak verdiği için başarılı oldu ve her dönem anketler yaparak 12 seçimi kazandı. AK Parti 2 defa bir yerde belediye'yi kaybetti. Bir daha kaybetmek istemiyor. Çarşamba'nın gelişi perşembe'den belli olur. Manisa'yı alacağız. AK Parti'nin bayrağını Manisa'ya dikecez, biz siyasette iddialıyız. MHP Manisa'yı 9 yıldır yönetiyor, biz daha iyi hizmetler yapacağız. Ben bu partiye sonradan katıldım ama geldiğim yer bu partiye yabancı değildi. Bütün parti teşkilatlarımız kim aday olursa onun arkasında olacaktır. Ben hiç bir zaman ikicilik yapmadım. Çünkü kim ararsa arasın telefonlarına cevap verdim ve her taleplerini yerine getirmeye çalıştım. Herkesin derdine ortak oldum. Herkesin işini görmeye çalıştım. Ben siyaseti şeffafça ve mertçe yaptım. Dolayısıyla ne kadın kollarıma, gençlik kollarına, il ve ilçe teşkilatlarıma ve başkanlarıma bu konuda güveniyorum.Bizim partimiz ve teşkilatımız genel merkezimiz kimi uygun görür ve aday olarak belirlerse onun yanında duracaktır.

Habererk, Haşim Karataş: Kısa bir süre önce Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bir açıklama yaptı. "Tavanda ittifak var, Tabanda yok!" ifadelerine yer verdi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Manisa'da yani yerelde ittifak var mı?

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: Cengiz Ergün, bildiğim kadarıyla Ülkücü bir gelenekten gelmiyor. Ergün çatı adayı olmak ve tekrardan başkan olmak istiyor ama bu böyle olmaz. Bu şekilde bir algıya gerek yok!.. Çatı aday beğenilen ve saygınlığı olan bir adam olur. Beğenilen ve saygınlığı olan bir adam olursanız vatandaştan oy alırsınız. Biz adayımızı çıkarttığımız zaman kalem kalem Manisa ya neler yapacağımızı anlatacağız. Cengiz Ergün'ün elinde parametre mi var? Ergün, ''Tavanda ittifak var. Tabanda yok! diyor. Bende şunu söylerim. Bizler Manisa Milletvekiliyiz, Ergün, Sorunları bizlere iletirse sorunları çözülür. Hangi istediği olmadı. Büyükşehir'in hangi ödemesi engellendi.

Mecliste borçlanmayla ilgili bir takım olaylar gelişti. AK Partili arkadaşlarımızı alkışlattı. Bir takım tacizlerde bulundu. Ergün, Mecliste "bakın Özdağ, ne diyor" dedi ve bunu görüntülü izletti. Bu durumu üzüntüyle karşılıyorum. Arkadaşlarımızda yaşanan bu olayı ve Cengiz Ergün'ü masalara vurmak suretiyle protesto ettiler. Ama bunu sanki beni protesto etmişler gibi Ergün'e ve Büyükşehir'e yakın olan medya yayın organları olayı yansıttı. Meclisteki borçlanma yetkisi ile ilgili olarak bir gün önce arkadaşlarımızla görüşmesini yaptık. Ne kadar borçlanma istiyor? Hangi alanda istiyor? bu konuda şeffaf olalım dedik. Asıl algı operasyonunu Ergün yapıyor ve yaptırıyor. Ben kesinlikle böyle düşünüyorum.Kamplaşma iyi değildir. Kutuplaşma iyi değildir. Ergün'ün bu yaklaşımını doğru bulmuyorum.

AK Parti olarak biz Ege bölgesinde daha fazla belediyeyi almamızı, Manisa'yı almamıza bağlıyoruz. Çünkü biz şehzadeler şehriyiz, her yere katkımız olacaktır. Bizim hedefimiz Manisa'da İzmir'i geçmek. Sayın Başbakanımız İzmir Milletvekili olarak buna üzülür ama bir Başbakan olarak buna sevinir. Genel Merkez Manisa'yı istiyor. Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'yı yani buranın mutlaka alınmasını istiyor. Başbakanımız da bunu ifade etti. Manisa'ya geldiğinde "Manisa'nın anahtarını istiyorum" dedi. Dolayısıyla daha öncede söylediğim gibi biz Manisa'yı alacağız. Ben bu günün vekilliğini yapıyorum. Nerede bir sorun var ben orada olurum.Manisa için ne gerekiyorsa onu yapmaya da her zaman olduğu gibi hazırım.

Habererk, Haşim Karataş: Bu arada İYİ Parti’nin oy oranı sizce ne olacak? İYİ Parti Manisa'da etkili olur mu? Cengiz Ergün'ün Manisa'da İYİ Parti'ye teşkilatları kurmaları için destek sağladığı kısa bir süre önce Turgutlu teşkilat başkanınız tarafından ima edilmişti. Bu söylentileri siz nasıl değerlendiriyorsunuz.

Bu ne yaman çelişki...

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: İYİ Parti ile ilişkileri var mıdır, yok mudur, onu bilmiyorum. Bilmediğim bir konuda iftira atmak bana yakışmaz. Ben söyleyeceğim bir husus yada söz olursa bunu çıkar mertçe söylerim. Bu benim bilmediğim bir konu ve ben bu hususta susma hakkımı kullanacağım. Mesele burada şu, Cengiz Ergün nasıl ki; Ben İYİ Parti'den de oy alırım, CHP'den de oy alırım. AK Parti'den de oy alırım diyorsa, AK Parti'de tabi ki her kesimden oy alacak burada öncelik ise partilerindir. Ama yarışacak adaylar da önemlidir. Yarışacak aday oylara katkı sağlıyorsa, bu iyi bir aday olduğunu gösterir. Eğer böyle söylendiği gibi bir durum söz konusuysa ve yukarı da soğuk rüzgarlar eserken, siz kalkıp yerelde destek vereceksiniz, birileri de çıkar size bu ne yaman çelişki der.

Habererk, Haşim Karataş: Son zamanlarda Manisa'da MHP teşkilatıyla da bir takım karşılıklı açıklamalarınız var. Bu neden kaynaklanıyor. Yada niçin her iki cephede bu ittifak sürecinde böylesine karşılıklı açıklamalarla kafa karıştırıyor?

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: Evet haklısınız, İttifak genelde olduğu gibi , yerelde de sağlanmak zorunda ve söylenenlerin bir önemi yok. İttifak genelde yani tavanda olduğu gibi yerelde tabanda da var. MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, geçenlerde “Spil’e ay yıldızlı bayrağı asacağız” diye yaptığım söylemler sonrasında, bir açıklama yapmış ve “Şanlı Türk bayrağımız Spil’de asılı olarak duruyor" Mantıksız olarak nitelendiriyorum. ifadelerini kullanmış. Doğru Türk Bayrağı Spil dağında dalgalanıyor ama bir bayrak daha dalgalanacak oda AK Parti'nin bayrağı diyorum. Bunu laf olsun diye de söylemiyorum. AK Parti yaptı mı tam yapar. AK Parti bir işe gönül verdiğinde o işi gerçekleştirir. Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan Manisa'yı istiyor. Genel Merkezimiz istiyor. Teşkilatlarımız istiyor. AK Partiye gönül verenler istiyor. Bizde Allah'ın izniyle Manisa'yı alacağız. Bunu çok net ve kesin bir ifadeyle söylüyorum.

Habererk, Haşim Karataş: Öncelikle anlayışınız duyarlılığınız, Ulusal medyaya verdiğiniz önem herkesim tarafından biliniyor. Ama yerel medyaya karşı olan bakış açınız ve duyarlı yaklaşımlarınızda biliniyor. Yazmış olduğum köşe yazılarını okumuş olmanız ve daha sonra yazdığım yazılar hakkında benimle görüşme yapmak istemeniz beni de gayet memnun etti öncelikle onu ifade etmek isterim. Sayın vekilim konumuzun dışında olacak ama sormak istediğim bir husus daha var. Sizlerinde malumu geçtiğimiz 2 aylık süreçte özellikle Manisa'da yerel basına karşı baskının olduğunu ve OHAL şartları kullanılarak baskı altına alındığını yerel basının rahat hareket edemediğini yazdım.Okuyup okumadığınızı bilmiyorum. Siz bu konuda birş ey söylemek ister misiniz? Yada bu konuda ne düşünüyorsunuz bunlar doğru mu?

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ: Sayın Karataş sizin son zamandaki yazılarını dikkatle takip ediyorum. Haklısınız ben her zaman bunu dile getiriyorum basın özgür olmalı gördüğü doğruyu ve yanlışı yazabilmeli. Sizin söylemek istediğinizi anladım.Sizinle daha öncede buna benzer bir konuda görüşme sağlamıştık. Konulara hakimim bu konuda Manisa'da yerel basına her daim destek olmaya gayret gösteriyoruz. Tabi ki zaman zaman bizlerde bazı durumları gözden kaçırabiliyoruz ama temennim odur ki hak hukuk ne ise er yada geç yerini bulacaktır.

Yerel basın çok önemli biliyorsunuz kısa bir süre önce bizlerde emeği büyük olan yerel basın mensuplarını imkanlarımız dahilinde bir geziye gönderdim bunu zaman zaman yapmaya çalışıyorum bir sıkıntıları olduğunda yardımcı oluyor dertleriyle dertleniyorum. Bunu dile getirdiğiniz iyi oldu bu günden itibaren bu konulara biraz daha eğileceğim ve elimden geleni yapacağım hiç kuşunuz olmasın. Bu keyifli röportaj için size teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyor görüşmek dileği ile sizi Allah'a emanet ediyorum.

Habererk, Haşim Karataş: Sayın vekilim ben de size anlayışınız ve samimi söylemleriniz ve cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Siyasette başarılı bir isimsiniz yolunuz açık olsun görüşmek dileği ile saygılar sunuyorum hoşça kalın sağ olun.