Fethullah Gülen Cemaati ile AK Parti arasındaki kavga sürerken, konuyla ilgili tartışmalar kaset boyutuna taşındı. Son olarak Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Aydınlık ile Sözcü'nün elinde kasetler olduğunu öne sürdü.

Bu konuda Fethullah Gülen'den de önceki gün ilginç bir iddia gelmiş Gülen, üst düzey birinin kasedi olabileceği imasında bulunmuştu. Bu açıklama AK Partililerin de tepkisine neden olmuştu. Haberi için tıklayın…

Abdulkadir Selvi, AK Parti ile Cemaat arasında arabuluculuk yapmaya çalışan bir kişiye ait olduğunu ve bu kasetlerin Aydınlık ve Sozcü gazetelerinin elinde olduğunu şu sözlerle iddia etti:

Aydınlık ve Sözcü'nün saldırılarına karşı sizi savunurduk. Şimdi Başbakan'ın dershaneler konusuna çözüm bulmak amacıyla görevlendirdiği yetkili kişiler Sözcü ve Aydınlık üzerinden tehdit edilir oldu. 'Onurunla istifa et. Biz seni ortada bırakmayız' deniliyor. 'Sen iyi bir insansın. Başbakan'ın seni sevdiğini biliyoruz. Başbakan'ı sen ikna edebilirsin. Bu işi (dershaneler) bırak, senin önün açık. Biz seni bakan yaparız. Ama seninle ilgili Sözcü ve Aydınlık'ın elinde kasetler var. Biz onu ev, araba verir hallederiz' diye tehdit ediliyor.

Kim bunlar hocam? Kasetle, Sözcü'yle, Aydınlık'la ne işleri olur? Sözcü'nün, Aydınlık'ın elindeki kasetlerden bunların haberi nasıl olur? Bu yapılarla kurulan ilişkiler nedir? Hangi evle, hangi araba ile hangi kasetleri çözüyorlar? Resmi sıfatları nedir bunların?

EMİN ÇÖLAŞAN: KASET GELDİ İMHA ETTİK

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan da geçtiğimiz ayki bir yazısında çok ilginç bir iddiaya yer vererek eline bir kasetin geçtiğini ve izledikten sonra imha ettiğini yazmıştı.

İşte Emin Çölaşan’ın o yazısı:

"Gazeteye birkaç gün önce postayla gelen bir zarfın içinden bir kaset çıktı.

Bize her gün bir sürü şey gelir…

Mektuplar, kitaplar ve başka şeyler…

Kasetin üzerinde “Falanca kişiyle ilgilidir, lütfen izleyiniz” diye bir not vardı.

İster istemez izledik. Gözlerimle görmesem inanmazdım. Çok kısaca anlatıyorum.

Türkiye’de çok önemli birinin en yakını… Ve yatak sahneleri. Kasetin ekinde ayrıca bilgi de veriliyor.

Kadının ve erkeğin isimleri ve telefon numaraları…

Kaseti izledik, yapmamız gerekeni yaptık ve imha ettik."

 

 

Editör: TE Bilişim