Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararı yüzünden 10 Temmuz’da kurultay yapılamayacağına ilişkin kararı hakkında açıklama yapan Dervişoğlu, seçimli olağanüstü kurultayın yolunu açabilmek için iki öneride bulundu.

Dervişoğlu, “MHP Genel Merkezi seçimli olağanüstü kurultay talebinde samimi ise kendileri tarafından Cemal Enginyurt'a açtırılan davanın geri çekilmesini sağlayarak seçimli kurultayın önünü açabilir” çağrısında bulundu.

İkinci formül olarak, “Bunu yapmazlarsa, genel başkan ve yetkili kurulların seçimini mümkün kılan bir kurultay gerçekleşebilmesi için genel başkanın ve yetkili kurulların istifasıyla bunu mümkün kılabilirler” önerisinde bulunan Dervişoğlu, “Milliyetçi Ülkücü iradeye güveniyor, inanıyor ve saygı gösteriyorlarsa bu samimiyet sınavından kaçmasınlar. Tüm demokratik yolları denedik. Bize bu kurultayın gerçekleştirilebilmesi için hukuki mücadeleden başka yol bırakmayanlar artık doğru bir karar vermek durumundadırlar. Partimizin mahkeme kapılarında zaman kaybeden bir siyasi kurum olarak anılmasının önüne geçmek başta genel başkan olmak üzere MHP'nin yetkili organlarının temel görevidir" dedi.

Editör: TE Bilişim