MHP İstanbul 1. Bölge Muhtarlar ve Yerel Basın buluşması gerçekleşti

MHP İstanbul 1. Bölge Muhtarlar ve Yerel Basın buluşması gerçekleşti

Yazar: EditörTarih: Ekim 12, 2015Kategori: Bizden HaberlerManşetSiyasetYorum Yok

 Print

MHP İstanbul 1 bölge başkanlığı Trabzonpark Kuzey Tepe Restorant’da kahvaltı programı gerçekleştirdi.

Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, ilçelerinin muhtarları ve bölgede yayın yapan yerel basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen programa MHp İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve 1 bölge Milletvekili adayları katıldı.

Kahvaltı da bir konuşma yapan MHP İstanbul İl Başkanı Karataş, Katılımcılara 7 Haziran’dan sonra nelere hayır dediklerini tek tek anlattı.

“AKP ve CHP birbirlerinin yapmış oldukları sorumsuzlukların sonucunu Milliyetçi Hareket Partisi’nin üzerine yıkmak istedi”

Karataş, “Bir siyasi partiye teklif olarak 3 teklif geliyorsa, bu üç teklifin adı da seçim ile ilgili ise bu üç teklife hayır demek doğru mudur? Değil midir? Türkiye bugünleri yaşarken güvenlikle ilgili sorunlar yaşarken Milliyetçi Harekete yapılan teklifi hepiniz biliyorsunuz. Geçici hükümete üç üye verir misiniz? Hayır. Azınlık hükümeti kurarsak meclise gelip bizimle ilgili oylamaya katılır mısınız? Hayır. Meclisi toparlayıp erken seçim için karar almakta bize destek verir misiniz? Hayır. Bu üç hayır niçin söylenmiştir? Türkiye’de erken seçime ihtiyaç olmadığı için söylenmiştir. Erken seçim istememek ne demektir? Milletimizin oyları ile belirlenmiş olan sonuca riayet edilmesi gerektiği söylenmiştir. O sandıklardan tek başına bir iktidar çıkmadıysa millet başka siyasi partilerle ortak hükümet kurun talimatı vermiştir. Buna uymaktan başka çare yoktur.” dedi.

 Mehmet Bülent Karataş, Milliyetçi Hareket Partisi’nin huysuz, uyumsuz, barışçıl olmayan, siyaseten birliktelik yapılamayacak bir siyasi partiymiş gibi toplumda gösterilmek istenmesine müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.

“Çözüm sürecinin getirisi olmadığı için şimdi bizim tarlada gezinmeye başlıyorlar”

Karataş, 13 yıldır iktidarda olan AKP’nin günü birlik heveslerle devleti yönettiğini söyledi “Çözüm sürecinin getirisi olmadığı için şimdi bizim tarlada gezinmeye başlıyorlar. Türk Milliyetçisi kesiliyorlar, vatansever, vatanperver oluyorlar. Her güne göre, anketlerin söylediğine göre popülist bir yaklaşımla politikalarını belirliyor, değiştiriyorlar. Halbuki bu ülke günü birlik heveslerle yönetilemeyecek kadar büyük bir ülkedir.” dedi.

“Hükümeti kurdurmayan da alçaktır Türkiye’yi seçime götüren de alçaktır”

Toplantıya katılan teşkilat üyelerine çağrı da yapan MHP İstanbul İl Başkanı, Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim sonrası aldığı kararları soranlara söylenecek tek bir söz var dedi: “Değerli dava bir tek söz vardır; sokaktakinin, kahvedekinin, okuldakinin de kendini seçkin sayanların da anlayacağı bir dil vardır. Hükümeti kurdurmayan da alçaktır Türkiye’yi seçime götüren de alçaktır” açıklaması yaptı.

“Yolsuzluğu, hırsızlığı, rüşveti yüzlerine vurun”

Karataş, tek başına iktidar olamayan AKP’nin şimdi Milliyetçi Hareket Partisi’ne saldırdığını hatırlattı ve  “Sokakta herkesin gördüğü ,duyduğu, kulaktan kulağa konuştuğu, iş dünyasındaki işadamının rüşvet vermeden iş yapamadığı bir 13 yıl yaşadık. Bu utanç onlara yeterlidir. Yapmış oldukları yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet olaylarını hatırlattığınız gün bunlar size karşı konuşacak hiçbir şey bulamayacaklardır.” dedi.

Mehmet Bülent Karataş, CHP’nin ilkelerinden saptığını söyledi, parti tabanlarının özlemleri, istekleri ile bu parti aynı olmaktan çıkmıştır açıklaması yaptı.

“Partinin oyları düşmedi”

İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, aralarına fitne zehrinin sokulmaya çalışıldığının, sanki partinin oylarının düşmüş gibi gösterilmeye çalışıldığını açıkladı ve partililere seslendi “Türkiye’de ne değişti ki Milliyetçi Hareket Partisi’nin oyu düşsün? Milletin aleyhine gelişebilecek, askerin, polisin, vatandaşın ölümüne sebebiyet gösterecek, vatandaşın korkmasına, tedirgin olmasına; kargaşanın, kaosun, kavganın zirveye taşınmasına ne katkısı var ki Milliyetçi Hareket Partisi’nin oyu düşsün? Veyahut da mutfakta ekonominin teröre dönüştüğü ailelerin bölünmesine parçalanmasına sebep olan bir süreçten geçiyoruz. Dış politikada itibarını kaybetmiş, ekonomide dip yapmış terörde zirveye çıkmış bir süreç yaşanıyor. 7 Haziran’dan sonra bunlara neden olan teröre zirve yaptıran kim? Terörün uzantısı siyasi parti Hdp ve Pkk bunları şımartan kim, mevcut hükümet. Milliyetçi Hareket Partisi’nin şanlı geçmişi ve adı terörü sonlandırmaya yetecektir” dedi.

“Terörü Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi mi gerçekleştiriyor da onları utanmadan çağırıyorsun?”

İl Başkanı Karataş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’daki terör saldırısının ardından siyasi liderleri görüşmeye çağırmasına da tepki gösterdi. “Bugün herkes diyor ki, Devlet Bahçeli yine hayır dedi. Terörü Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi mi gerçekleştiriyor da onları utanmadan çağırıyorsun? Emniyet senin elinde, silahlı güçler, hukuk ve adalet senin elinde. Milliyetçi Ülkücü Camia ile koalisyon mu yapmışsın? İçişleri bakanı mı Milliyetçi Hareket Partisi’nden, Milli Savunma Bakanı mı Milliyetçi Hareket Partisi’nden, Adalet Bakanı mı Milliyetçi Hareket Partisi’nden, Mit Müsteşarlığı mı Milliyetçi Hareket Partisi’nin elinde mi ki çağırıyorsun? Kavga ettim, yenemiyorum veya bunlarla arkadaş oldum ne halt ediyorlar diyorsan amenna. Yalandan insanların gözünü boyamak adına çalışıyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi’nin adı zaten teröre karşı durmak demektir. Sizinle bir araya gelerek mi biz terörün karşısında duracağız. Milliyetçi Ülkücü Camia Başbakan’ın karşısında oturarak mı teröre karşı olduğunu ifade edecek.” açıklaması yaptı.

Mehmet Bülent Karataş, konuşmasını 18 Ekim’de yapılacak olan mitinge çağrı ile sonlandırdı. Konuşmaların ardından 1.Bölge Milletvekili adayları katılımcılara tanıtıldı.

12162859_10153695132314650_877097571_o-1024x682

Editör: TE Bilişim