Ekvador Polis Teşkilatı, Limanlar ve Havaalanları Soruşturma Birimi (UIPA) ve Bölgesel Köpek Eğitim Merkezi (CRAC) görevlilerinin 17 Eylül Cumartesi günü sevkiyat öncesi yaptığı rutin kontrollerde narkotik köpeklerinin tepki vermesi üzerine aramayı derinleştirdiklerini açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Narkotik köpeğinin sevk edilmek üzere hazır bekleyen konteynerin dış soğutma panellerine tepki vermesi üzerine polisler savcılıktan izin alarak konteyneri açtı ve Liga Maersk adlı gemiyle içinde bulunan 19 adet tuğla görünümlü paketin kokain olduğu tespit edildi" denildi.

Türkiye'ye götürülmek istenen ve 189 bin 620 doza denk gelen 68 kilo 812 gram kokain taşıyan konteynerin varış noktasının İstanbul'daki Ambarlı Limanı olduğu öğrenildi.

Dünyanın en büyük kokain üreticisi olaraka bilinen Kolombiya'da bu yılın ilk yarısında yaklaşık 93 ton kokainin ele geçirilirken, 1 tonun üzerindeki kokain Türkiye'ye götürülmek istenirken yakalandı. Türkiye'ye geliş yolurda yakalanamayan sevkiyatların da olduğu iddia edildi.

Editör: Yadigar Hanım