Odesa'ya düzenlenen gece saldırısında Odesa deniz terminali ve oteli neredeyse yok oldu

Rus kuvvetleri bir gecede Odesa'daki liman altyapısına saldırarak Odesa deniz terminal binasına ve bir otele ciddi hasar verdi, tahıl depolama tesislerini tahrip etti ve depo binalarına zarar verdi.

''Ruslar, liman altyapısını sinsice vurdu. Odesa'daki deniz terminali ciddi hasar gördü ve birkaç yıldır çalışmayan terminal otel binasında yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını derhal söndürdü."

Ukrayna'nın güneyindeki Savunma Kuvvetleri de Rusların Oniks füzeleri kullanarak tahıl depolama tesislerini imha ettiğini bildirdi.

Enkazın düşmesi sonucu Odesa'nın banliyösündeki bir işyerine ve özel bir aile evine ait depo binaları hasar gördü

Açık alanlardaki otlar da alev aldı. Yangınlar söndürüldü.

Patlama dalgaları birçok evin camını kırarak tıbbi yardım alan bir sivil kadını yaraladı.

24-25 Eylül gecesi, Ukraynalı savunmacılar güney bölgelerine düzenlenen füze saldırısı sırasında 11 Rus Kalibr seyir füzesini ve 19 Shahed insansız hava aracını düşürdü . Saldırı sonucu Odesa deniz terminali hasar görürken, terminal otelinde çıkan yangın söndürüldü.

24-25 Eylül gecesi Hava Kuvvetleri, Karadeniz'den Kalibr seyir füzeleri ve Shahed insansız hava araçlarının yanı sıra Oniks süpersonik gemisavar füzelerinin Odesa Oblastı'na fırlatılma olasılığını bildirdi . Büyük ölçekli hava saldırısı uyarıları yapıldı ve daha sonra her şey yolunda gitti.

Ayrıca Hava Kuvvetleri, Ukraynalıları Oniks ve Kalibr füzelerinin yanı sıra Shahed insansız hava araçlarının Odesa ve Odesa Oblast şehrini hedef alması konusunda uyardı .

Editör: Habererk Com