Ramazan Kadirov bu kez de “Tiktok fenomenliğine soyundu.” Boş bir arazide yürüdüğü ve silahla ateş ederken çektiği anları içeren videoyu TikTok’tan paylaştığı görüldü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e olan yakınlığıyla öne çıkan aynı zamanda Ukrayna'yı işgal eden Rus ordularına destek veren işbirlikçi Ramazan Kadirov bu kez de Tiktok fenomenliğine soyunduğu görüntüler tepkilere neden oldu.

Kırım Türkü gazeteci Gülsüm Khalilova, Çeçen liderin TikTok’a koyduğu videoyu "Kadirov yine TikTok çekiyor..." notuyla Twitter’dan takipçileriyle paylaştı.

Khalilova’nın paylaştığı ve Kadirova’nın TikTok’a yüklediği videoda Kadirova’nın boş bir ormanlık arazide silahlı şekilde yürüdüğü ve rastgele ateş ettiği anlar dikkatlerden kaçmadı.

RAMAZAN KADİROV KİMDİR?

Ramazan Kadirov, 9 Mayıs 2004 tarihinde Grozni'de II. Dünya Savaşı zafer kutlamaları sırasında İslamcı militanlar tarafından düzenlenen bombalı bir suikast sonucu hayatını kaybeden Çeçenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Ahmet Kadirov'un oğludur.
Ramazan Kadirov, 5 Ekim 1976 tarihinde Çeçenistan'da dünyaya gelmiştir.
Babasının ölümünün ardından belirli bir süre geçmesiyle birlikte Çeçenistan Cumhurbaşkanı olan Ramazan Kadirov, 2004 yılında Rusya Federasyonu Kahramanı unvanına sahip olmuştur.
Çeçen Cumhuriyeti'nin ikinci devlet başkanı Alu Alkanov'un ölümünden sonra Vladimir Putin'in desteği ile 2007'den Çeçen Cumhuriyeti devlet başkanı olmuştur.
Devlet başkanı olmadan önce başbakanlık görevini de yapmıştır.
Birinci Rus - Çeçen Savaşı'nda babası Ahmet Kadirov ile Ruslara karşı direnmiş, İkinci Rus - Çeçen Savaşı'nda ise Rusların yanında yer almıştır. 2004 yılında Vladimir Putin tarafından Rusya Federasyonu Kahramanı unvanı verilmiştir.
Ayrıca RFK Terek Groznıy'nin başkanlığını yapmaktadır. Evli ve sekiz çocuk babasıdır.
 

Editör: Ali Özyiğit