Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'nın Rusya'daki sivil yapılara düzenlendiği saldırı ile ABD'ye şantaj yaptığını söyledi. Zaharova, "Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, sivil altyapılara terör saldırıları düzenleyerek Washington'ı tehlikeye atıyor" dedi.

Ukrayna'nın Moskova'ya yönelik insansız hava araçları (İHA) ile gerçekleştirdiği saldırıları değerlendiren Zaharova, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin söz konusu saldırılarla ABD için tehlike yarattığını iddia etti. Zaharova, "Zelenski, sivil altyapılara terör saldırıları düzenleyerek Washington'ı tehlikeye atıyor. ABD Başkanı Joe Biden, 'terörün devlet sponsoru' konseptli kendi tuzağına düşüyor" açıklamasında bulundu.

Ukrayna'nın Moskova'ya düzenlediği saldırılarla daha fazla destek almaya çalıştığını savunan Zaharova, "Zelenskiy'nin bu saldırılara neden ihtiyacı var? Birincisi, çünkü kendisi böyle. O, özüne kadar çürümüş ve karanlık tarafa hizmet ediyor. İkincisi, Ukrayna'ya daha fazla yardım vermesi için Beyaz Saray'a şantaj yapıyor" diye konuştu.

KREMLİN: TEHDİT VAR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yapılan saldırıların tehdit olduğunu "Tehdit var, bu aşikar sözleriyle açıklayarak, gerekli önlemlerin alındığını söyledi. 

UKRAYNA MOSKOVA'YA İHA İLE SALDIRMIŞTI

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Pazar gecesi başkent Moskova'ya ve Moskova Bölgesi'ne İHA'larla terör saldırı düzenlediğini, saldırısının engellendiğini açıklamıştı.

Açıklamada, Moskova Bölgesi'ne bağlı Odintsovo ve Narofomonisk ilçeleri üzerinde 2 Ukrayna İHA'sının Rus hava savunma sistemleri tarafından havada vurulduğu, bir İHA'nın da elektronik harp sistemiyle etkisiz hale getirildiği, kontrolünü kaybeden İHA'nın Moskova'daki Moskova City iş merkezinin bulunduğu yere düştüğü belirtilmişti.

Ukrayna'nın Moskova'ya 24 ve 28 Temmuz'da da İHA'larla saldırdığı, saldırılarda ölü ya da yaralı olmadığı bildirilmişti. 

Editör: Yadigar Hanım