Rusya-Ukrayna savaşında sular durulmuyor. Rus güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rusya'nın mayıs ayına kadar 30 bin daha paralı asker istihdam etmeyi planladıklarını açıkladı.

Yevgeniy Prigojin, paralı asker istihdamını sosyal medya hesabı Telegram’dan duyurdu. Rusya’daki 42 ilde açacakları kayıt merkezlerinde günde 500 ila 800 kişiyi Wagner için istihdam etmeyi hedeflediklerini ifaade eden Prigojin, yeni paralı asker alma kampanyasının beklenenden daha hızlı ilerlediğini kaydetti. Prigojin, yeni alınacak paralı askerlerin fiziksel olarak savaşın başlangıcında alınan ilk gönüllülere oranla daha iyi durumda olduğunu söyledi.

ABD istihbaratı, ocak ayındai raporunda, Wagner’in 40 bini eski mahkum olmak üzere 50 bine yakın askerinin savaşta hayatını kaybettiğini bildirmişti. Ukrayna ise şu ana kadar 30 bin Wagner üyesinin ya öldüğü ya yaralandığı ya da firar ettiğini belirtti.   

Batı basını, Wagner’in özellikle Ukrayna'da yoğun çatışmaların yaşandığı Bahmut kenti etrafında yoğun kayıplar verdiğini belirtiyor.

Editör: Yadigar Hanım