Seçimde milletvekili adaylarını CHP listelerinden gösteren Millet İttifakı'nın ortakları DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, adayı olmayan illerde de çalışmalara ağırlık vererek, muhafazakar seçmenin oylarını CHP'ye çekmeye çalışıyor.

Sadece Cumhurbaşkanlığını kazanmak için değil, parlamentoda çoğunluğu sağlamak için de çalışan Millet İttifakı'nın kurmayları, "Yoksa ‘topal ördek’ durumu olur. Biz Meclis çoğunluğunu da alarak güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SAADET TABANININ DESTEĞİ YÜZDE 90’A ÇIKTI

Saadet Partisi kurmayları da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili parti tabanında bir araştırma yaptırdıklarını açıkladı. Tabanın Kılıçdaroğlu’na desteğini ölçtüklerini aktaran kurmaylar, “Kemal Bey’e tabanda başta yüzde 40’lık bir destek vardı. Şimdi bu oran yüzde 90’a çıktı” bilgisini paylaştı.

‘GRUP KURMA İHTİMALİ’

Öte yandan, toplam 71 adayı olan 4 parti, Meclis’te grup kurma ihtimalini de düşünüyor. “Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin seçimlerden alınacak sonuca göre Meclis’te bir araya gelerek bir grup kurabileceği” ileri sürülüyor.

Konuyla ilgili “İki partinin Meclis’teki adaylarıyla kurulacak bir grup, parlamentoda daha doğru bir temsil yaratacaktır” değerlendirmesi yapılıyor. Ayrıca ittifak içi ittifak formülüne de karşı çıkan DEVA Partisi’nin “4 partinin Meclis’e giren adaylarıyla bir grup kurulması fikrine sıcak bakmadığı” kaydediliyor. Demokrat Parti’de de “önemli olanın Meclis’te temsil imkânı olduğu” değerlendirmesi yapılıyor.

Editör: Yadigar Hanım