Ankara'da mide kanseri ameliyatı olan güvenlik görevlisi Tayar Yılmaz, robotik cerrahi sayesinde sağlığına kavuştu
Ankara'da görev yapan 49 yaşındaki güvenlik görevlisi Tayar Yılmaz, mart ayında yaşadığı karın ağrısı, halsizlik ve iştahsızlık şikayetleri üzerine Bilkent Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde kansızlık tespit edildi ve daha detaylı incelemeler sonucunda mide iç yüzeyinde yaklaşık 4 santimetrelik bir lezyon bulundu. Yılmaz'a mide kanseri teşhisi konuldu.
Bilkent Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nden Prof. Dr. Tolga Dinç liderliğindeki ekip, Yılmaz'ı robotik cerrahi yöntemi ile ameliyat etti. 3 saat süren başarılı operasyonla kanserli dokular tamamen temizlendi. Operasyonun ardından Yılmaz, sadece 6 saat sonra ayağa kalkarak yürümeye başladı ve kısa süre içinde taburcu edilecek.
Prof. Dr. Dinç, robotik cerrahinin avantajlarına değinerek, daha küçük kesilerle gerçekleştirilen ameliyatın, hastanın daha hızlı iyileşmesini ve daha az komplikasyon yaşamasını sağladığını vurguladı. Yılmaz ise ameliyat sonrası durumunu, 'Hiç ameliyat olmamışım gibiyim' sözleriyle özetledi ve robotik cerrahiyi herkese tavsiye etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.